2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Az Ön tudásához a Penda biztosítja a gépeket!

Agro Napló
Az 1994-ben alapított, tisztán magyar tulajdonban lévõ Penda Kft. megalakulása óta a termelõeszköz forgalmazók és felhasználók igényeinek kielégítésére törekszik. Az elsõsorban olasz importból származó termékeikre a hazai piacon képviselt gyártók zöménél kizárólagos forgalmazási joggal bírnak. Budapesti telephelyükön, valamint szerzõdéses partnereiknél – Kecskeméten, Kiskunmajsán és Békéscsabán – raktározzák és több mint 60 viszonteladó partnerükön keresztül értékesítik áruikat.  


 

A siker a jó gépválasztással kezdődik



Az utóbbi időben a hazánkat sújtó természeti katasztrófák – belvizek és áradások, vagy akár a vörösiszap-ömlés – új és újabb, olykor váratlan feladatok elé állítják a gazdálkodókat is, ahogy az aszályosodó esztendők kihívásai is perspektivikus tervezést igényelnek.



A Penda Kft. kínálata jó segítségül szolgál, a vállalkozás ugyanis termékskálája kialakításánál és fejlesztésénél egy-egy tevékenységi körben teljes technológiai gépsort kínál a felhasználóknak. A speciális gazdasági és környezeti tényezők figyelembe vételével szolgálják ki a hazai igényeket korszerû, jó minőségû, hatékonyan üzemeltethető, a biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő gépekkel illetve szervizháttérrel és alkatrész-utánpótlással.



Termékeik széles skálájából januári számunkban a speciális, a talaj vízháztartásának szabályzására is jól használható tereprendező, dréncső-fektető és árokásó gépekkel ismertettük meg olvasóinkat. Mostani számunkban a szántás, vetés, növényápolás gépesítéséhez szolgálunk néhány ötlettel.





A Dieci teleszkópos rakodók bőséges típusválasztéka lehetővé teszi az adott felhasználási területnek legmegfelelőbb gép kiválasztásával a sokoldalú és hatékony munkavégzést. Az 52–144 kW teljesítményû motorokkal készülő rakodók emelőkapacitása 2,6–7 tonnáig, emelési magasságuk 6–25 méterig terjed. A biztonságos üzemeltetéshez minden korszerû védelmi berendezést tartalmaznak, a kontrollgombos vezérléstől az automatikus túlterhelés- gátlón át, a hosszirányú borulás elleni védelemig. Mezőgazdasági, építőipari, kommunális illetve fenntartási munkáknál, extrém körülmények között is használhatók.

 




A DIECI teleszkópos rakodók nagy teljesítmény- és méretválasztékban állnak a felhasználók rendelkezésére. Munkaeszköz-kínálatuk mind a mezőgazdasági, mind az ipari felhasználók igényeit kielégíti

 


 

 





A Zaffrani terményszárítók gazdaságosan alkalmazhatók a gabonafélék és egyéb szemes termények felesleges nedvességtartalmának kíméletes eltávolítására. Automatizált vezérlésük lehetővé teszi a szárítási hőfok pontos szabályozhatóságát, így a vetőmagvak szárítását is. Teljesítmény-választékuk 45–180 t/24h, – gázolaj, földgáz illetve PB gáz fûtőanyaggal is üzemeltethetők. Meghajtásuk erőgépről kardántengellyel, vagy elektromos hálózatról (380V) is történhet.

 




A ZAFFRANI mobil szemestermény-szárítók széles méretválasztékban, több féle hajtási és fûtési móddal rendelhetők. Kiemelkedően jó minőségû és kíméletes szárítás jellemzi ezeket a berendezéseket

 



A török Yagmur gyár AGRIFARM kistraktorai gazdag alapfelszereltséggel állnak a felhasználók rendelkezésére. Ezek a következők: II. kategóriás 3 pontos csatlakozás, erő- és helyzetszabályzós hidraulika ­rendszer 1+1 pár gyors-­­csatlakozóval, valamint 3-szor 4-sebességes mechanikus sebességváltó szinkronizált irányváltóval, külön kapcsolható 540/1000/járókerék-arányos TLT, változtatható nyomtávszélesség, állítható magasságú hátsó és első vonóhorog, frontsúlytartó és 4-szer 28 kg frontsúly, hátsó munkalámpa és sárga forgólámpa. Igény szerint fülkés kivitelben is rendelhetők.

 


 

 





A tökéletes választás lehetőségét kínáljuk





A PIETRO MORO cég EUROPA váltvaforgató eke szériájából a kisebb és nagyobb területen gazdálkodók is igényeiknek megfelelően választhatnak. Az EUROPA ekék kiválóan alkalmasak a nehéz, kötött talajokon elvégzendő munkákhoz is. Kialakításuk folytán öntisztítók – a hagyományostól ellentétes irányban történik az átfordításuk, így a felrakódott növényi részek szabadon leesnek. Az átfordítás hidraulikus munkahengerrel az erőgép fülkéjéből végezhető, a munkahenger túlnyomás elleni védelemmel van ellátva.

 


 


 

 



A FAZA gyár DE LUX kéttárcsás függesztett mûtrágyaszórói a közepes és nagyobb gazdaságok szántóföldi talajerő-utánpótlásának eszközei. A gép két szórótányérján elhelyezett 3-3 db speciális repítőelem nagy szórásszélességet és egyenletes terítést biztosít. A két szabályzókar külön-külön nyitható és zárható, illetve 21-21 fokozatban rögzíthető a kiszórandó mennyiség beállítására. Kisebb szórásszélességhez eltérő méretû repítőelemek igény szerint rendelhetők. A DE LUX mûtrágyaszórók 1000 literes tartálya 1500, 1800 és 2000 literesre is bővíthető. Ajánlott kiegészítő a feltöltést könnyítő darukar, illetve a vontatottá alakításhoz a CAR 30 szállítókocsi.

 


 

 



Az AGRI WORK – EUROPA vetőgépcsalád tagjai egyaránt alkalmasak apró magvak és gabonamagvak jó minőségû és gazdaságos soros vetésére. Egyszerû szerkezeti felépítésük könnyû kezelhetőséget és nagy üzembiztonságot nyújt. Kialakításuk lehetővé teszi a nagy haladási sebességgel történő vetést, így nagyobb területeken is jól használhatók.



A gépek külső kerekekkel készülnek, alapkivitelben hektárszámláló nélkül, az elektromos hektárszámláló felszerelési lehetőségének előkészítésével. A HDK féltárcsás, a DDK duplatárcsás csoroszlyákkal van ellátva, a tárcsák dupla csapágyazásúak. A tárcsa alakja már önmagában is biztosítja a megfelelő magtakarást, amit tökéletessé tesz az alapfelszereltségként járó, fellépő ráccsal ellátott rugósfogú pálcás magtakaró. A hidraulikus váltású nyomjelző szerkezet és a mechanikus magszintjelző szintén az alapfelszereltséghez tartoznak.

 


 

 



Az AGRIMASTER gyár több mint 25 éve készít szárzúzó gépeket. A megszerzett tapasztalatokra építkező, folyamatos fejlesztőmunka eredményeként kínálatuk felöleli a szántóföldi növénytermesztés, szőlő- és gyümölcsültetvény-ápolás, rét- és legelőtisztítás, az erdészeti és a közterület fenntartási munkákra használható szárzúzókat. Léteznek gyûjtőtartályos, hátsó vagy frontfüggesztéses, karos külpontos és padkavágó, vagy akár a sövények és útmenti fasorok nyesésére alkalmas gépek.

 


 

 


 

 


Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!