Jó mag - Jó aratás

Agro Napló
Tisztelt Olvasó!

Jó mag - Jó aratás szlogenünk a 2010 évi szójatermelő partnereink részére többnyire nem csak szlogen volt, hanem valós tény. A jó aratás általában nem a betakarítás körülményeire volt jellemző, hanem inkább összességében a szójatermesztés sikerére. Sokaknak, sajnos többnyire a víz, ellehetetlenítette szinte egész évben a gazdálkodást. Szerencsére szép számmal vannak, akik arról számolhatnak be, hogy a szója az egyik legsikeresebb növényük volt, bőven 3 t/ha feletti termésátlagokkal. A jó termések kedvező felvásárlási árakkal is párosultak. Többen kiemelik, hogy sikerük egyik kulcsa a jó fajtaválasztás volt, mert a szóját nem csak meg kell tudni termelni, hanem le kell tudni aratni. A Saatbau Linz Hungária Kft által kínált szójafajták egyik leglényegesebb erénye éppen a koraiság, ami deszikkálás nélküli, korai, veszteség mentes betakarítást tesz lehetővé. Cégünk, a magyar piacon egyedül álló módon, vetőmagjait NPPL FIX és Fertig Rhizobiummal készre oltottan kínálja.





Ennek előnyeit a termelők széles köre nagyra értékeli, hiszen „házilag” hasonló minőségû eredményt nem lehet elérni. Az NPPL-es kezelés hatása a 2010-es stresszes évben különösen látványos volt, több szójaállomány még tartós vízborítottságot is kihevert az NPPL jótékony segítségével. Úgy tûnik, hogy a szója az utóbbi években megtalálta a helyét a vetésforgóban és a támogatási rendszerben. A 2011 évi kilátások is kedvezőnek tûnnek. A szója sok helyen a várhatóan elhúzódó vetések miatt az egyik legpiacosabb alternatív növénynek ígérkezik és termesztése 2011-ben is jó döntésnek bizonyul. Fajtáink beérésére koraiságuk miatt még késői vetés esetén számíthatunk.





Válassza fajtáinkat, vesse magjainkat, a magERŐ Önnel lesz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hőstressz szorításában

A hőstressz szorításában

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a globális felmelegedés kalászosokra kifejtett hatásainak kutatására. Széles fajtakört tanulmányozunk és...

Újabb betakarítási dimenzióba lépünk

Újabb betakarítási dimenzióba lépünk

„Nagyigmándon és környezetében gazdálkodunk. A családomban régóta élethivatás a mezőgazdasággal való együttélés” – tudtuk meg Szentirmay Károlytól.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!