2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Hatékony anyagmozgatás ALEX mobil szállítószalagokkal

Agro Napló

Miért használjon szállítószalagokat a magtári anyagmozgatás során?



Mert minden anyagmozgatási feladathoz kialakítható az ideális konstrukció, üzemeltetésük egyszerû, gazdaságos és biztonságos.



És miért vásárolja szalagjait az ALEX Kft.-től?



Mert mi ismerjük a mezőgazdaság szereplőinek igényeit, ezért a hagyományos mezőgazdasági, magtári anyagmozgatási feladatok megoldására, megkönnyítésére kidolgozott, jól bevált konstrukciókkal állunk rendelkezésükre.



Cégünk, az ALEX Kft. 1991-ben vásárolta meg a volt „NDK-s” néven emlegetett „mindent felhordó” szállítószalag licencét, és a magyar gazdák, szövetkezetek igényeit figyelembe véve fogtunk hozzá átalakításához szemes termény szállításához, majd a gabonabetároló szalagunk kifejlesztéséhez. Évek tervezőmunkájának, tesztelésének eredményeképpen elkészült a T-428-2 típusnévre keresztelt kétrészes, mobil kivitelû gabonahalmozó szalagunk, mely egy főszalagból és egy röpítő egységből áll.



A főszalag mobil kivitelû, egyik telephelyről a másikra közúton is átszállítható. A szalag helyzete emelőmotor segítségével állítható, akár 30°-os szállítási szögben is üzemeltethető. A hevederen a „V” alakú bordák biztosítják, hogy a termény ne induljon meg visszafelé. A röpítőegység egy 20° emelkedő helyzetû, jobbra –balra 45 fokban forduló, 3 m hosszú szállítószalag, melyet a főszalaghoz konzollal rögzítettünk, hevedersebessége frekvenciaváltóval 4,0–7,0 m/s között szabályozható. A szalag emelkedő helyzetéből, és nagy sebességéből adódóan, valamint a jobbra-balra elfordulásnak köszönhető anyagterítés következtében magasabb és szélesebb halmokat képezhetünk a betárolás során, javítva ezzel tároló kapacitásunkat.



Ráadásul mindezt úgy érhetjük el, hogy szalagunk a kerekeit nem temeti el, így nem kell annak kihúzásával bajlódnunk, vagyis időt és munkát takarítunk meg, és még rakodógépünk teleszkópját is kímélhetjük.

T-428-2 típusú szállítószalagunkat a kitárolási folyamat során is jól használhatjuk közúti jármû vagy vasúti vagon töltésére.



Gépberuházásunk gazdaságos, hiszen egy géplánc kétirányú anyagmozgatásunkat szolgálja ki, több tároló esetén az épületek között gyorsan átmozgatható és az üzemeltetés költségei is alacsonyak. Tervezés során próbáltuk a szalagok energiaigényét minimalizálni. Így 6 m magas halmok képzésénél (T-428-2-15 m modell) 100 t/h gabonarakodási teljesítményhez mindössze csak 6,2 kW energiára van szükségünk, még egy csak vízszintes szállításra alkalmas, hasonló teljesítményû 15 m hosszú láncos szállító (PETKUS TKF 300) energiaigénye 7,5 kW.

Büszkék vagyunk, hogy az idei szezonban átadhattuk a 150. gabonahalmozó szalagunkat. Valósítsa meg Ön is a hatékony, egyszerû és gazdaságos magtári be- és kitárolást szállítószalagjainkkal.





Várjuk standunkon a Bábolna Nemzetközi Gazdanapokon 2010. 09. 8–11. között.

Számítunk megtisztelő látogatására.





Üdvözlettel: Kiss Sándor • ügyvezető

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!