Országjáró gépbemutató négy helyszínen

Agro Napló
A múlt hónap végén, július 27–30. között rendezték meg három cég – a VÄDERSTAD (Vaderstad Kft.), a MASSEY FERGUSON (Austro Diesel) és az AGRO.BIO (Agro.bio Hungary Kft.) – négy helyszínes országjáró, szántóföldi gépbemutatóját. Az Agro Napló az eseménysorozat szigetvári rendezvényén volt jelen. Ezt az Utód-Agro Kft. telephelyén és szántóterületén szervezték meg.  

A bemutatón használat közben láthatták a VÄDERSTAD  korszerû tarlómû­velés munkagépeit: a forgatás nélküli technológia alapgépeinek számító kultivátorait, a szántáselmunkálás és magágykészítés eszközeit, valamint vetőgépeit. A VÄDERSTAD munkagépeit a Massey Ferguson traktorcsalád mûködtette, az AGRO.bio Hungary Kft. pedig a különféle hasznos baktériumkészítményeit ismertette meg a jelenlévőkkel. A bemutatókon vendég volt Dr. Birkás Márta egyetemi tanár, a Szent István Egyetem tanszékvezetője, aki a helyes talajmûvelési gyakorlat legfontosabb szempontjait ismertette, különös tekintettel az idei év extrém időjárási körülményeire.


 

A VÄDERSTAD gépek közül láthatták a szakemberek a Carrier 650 és a Carrier 300 rövid tárcsákat, az NZ-Aggressive 600 kombinátort, a Rollex 620 rögtörő tárcsát Crossboard simítóval szerelve, a TopDown 400 multikultivátort, valamint a Cultus 420 és Cultus 300 szántóföldi kultivátorokat is.

A Cultusokhoz az idei évtől 50 mm-es MixIn késszár is rendelhető, melyet elsősorban mélyebb mûveléshez és kötöttebb talajokra ajánlanak. Mindemellett megismerhették a CarrierDrill 300 és a Rapid A 600 S vetőgépeket.

A bemutató során említésre került a VÄDERSTAD 2010. évi talajmûvelési és vetési újdonságai közül az új, ún. Interactive Depth Control rendszer, amellyel a vetésmélység minden Rapid vetőgép esetében a traktorfülkéből állítható, a TopDown kultivátorokon található saját fejlesztésû új, ún. Low Disturbance kés, amely alkalmas a kívánt mélységû lazításra a talaj bolygatása nélkül.

 


 

Az AUSTRO DIESEL partnercégének jóvoltából az érdeklődök betekintést kaptak a TOPCON navigációs rendszerek mûködésébe, ami megoldást kínál a precíziós mezőgazdálkodás számára és minden Massey Ferguson traktorba beépíthető.

Az Austro Diesel újdonságként mutatta be az MF 7499 felsőkategóriás traktort, mely erőssége ellenére takarékos és gazdaságos gép, ami a fokozatmentes Dyna Vt sebességváltónak köszönhető, melynek vezérlő automatikája mindig aktuális fokozaton tartja a motorfordulatot, amellyel kiküszöbölhetők a felesleges gázátadások és a motor túlpörgetése.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A faggyal küzdenek a gazdák

A faggyal küzdenek a gazdák

Emberfeletti küzdelmet folytatnak a faggyal a gyümölcstermelők, miközben az aszály és a koronavírus-járvány is sújtja a mezőgazdaságot – mondta agrárm...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?