Hír - Mix

Agro Napló
Martonvásári országos kalászos fajtabemutató és szakmai nap 2010MEGFOSZ közgyûlés GödöllõnSegített a Bábolna Takarmány

Martonvásári országos kalászos fajtabemutató és szakmai nap 2010

Összesen 37 helyszínen mutatta be az Mv Elitmag Kft. az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet által nemesített és képviselt kalászos gabonafajtákat. A május utolsó hetében elindult rendezvénysorozat célja – a szakmai tájékoztató mellett – az idei, illetve a 2011-es kalászosok megismertetése az érdeklődő gazdákkal (44 őszi, illetve tavaszi kalászos gabonafajtákkal, továbbá fajtajelöltekkel). A június 9–10-én Martonvásáron megtartott bemutatón mintegy 800, a témában érdekelt meghívott látogatott el. A délelőtti szakmai előadásokból csemegézve: a látogatók elsőként Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) elnökének előadását, majd az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet részéről Láng László tudományos osztályvezető kalászos, és végül Marton L. Csaba tudományos igazgatóhelyettes hibridkukorica témájú szakmai előadását és prezentációját láthatták.



Hanganyag



Képgaléria

 

 

MEGFOSZ közgyûlés Gödöllőn

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) 2010. május 26-án, Gödöllőn tartotta meg évi rendes közgyûlését. Az előadók természetesen elemezték a gépértékesítés korábbi és jelenlegi helyzetét. A naprendi pontok szerint szó esett többek között az AGRO+MASHEXPO-ról, az azzal kapcsolatos fejlesztési kívánalmakról, valamint egyéb nagyobb kiállításokról is. A biztonságtechnikai jogszabályokról Sitkei József, az AGROVÉD Kft. ügyvezető igazgatója, míg az EMVA pályázatokról Vulcz Lászó, az MVH felkért előadója tartott tájékoztatót.



A közgyûlésről készült jegyzőkönyv, valamint a kapcsolódó dokumentumok a www.megfosz.com oldalon érhetők el.



A gépértékesítés arányait bemutató prezentáció letölthető a http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/352 oldalon.

 

 

Segített a Bábolna Takarmány

Az országban kialakult árvízhelyzet a nagyigmándi központú Bonafarm-Bábolna Kft-t is segítségre sarkallta. A cég közel 50 ezer darab bábolnai takarmány zsákot ajánlott fel az országos védelemre, melynek nagy részét a komárom-esztergom megyei védekezésnél használták fel.

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!