Hír - Mix

Agro Napló
15 éves a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.30 éve a mezõgazdaság szolgálatában a Fitohorm Kft.„Egyelõre nem lesz SPS hazánkban”JUBILEUMI BASF KONFERENCIA Új lendület 2010-ben Új termék a Farmcenter Kft. termékpalettáján

15 éves a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.

1995-ben alakult a cég, akkor RWA Magyarország Kft. néven. Az akkori és a jelenlegi cégben is az osztrák RWA (Raiffeisen Ware Austria) mezőgazdasági kereskedelmi cég a 100%-os tulajdonos.



Bene László, a cég ügyvezetője lapunknak elmondta - Alapvető célkitûzésünk volt, hogy megfelelő - a magyar piacon is - versenyképes, a hazaiakhoz képest additív tulajdonságokkal rendelkező fajtákat honosítsunk. Elmondhatjuk, hogy ezt a célkitûzést maradéktalanul sikerült teljesítenünk, hisz több, mint 16 faj mintegy 70 fajtáját vezettük be a magyar piacra. Ez természetesen az OMMI kísérleti rendszerén keresztül valósult meg az összes fajta esetén, hisz célunk, hogy csak és kizárólag a magyar klimatikus és talajadottságainak tökéletesen megfelelő fajtákat ajánlhatunk termelőinknek!



Természetesen a vetőmagjainkon túl kiváló növényvédő szer, mûtrágya technológiákkal és gázolaj üzletágunk termékeivel állunk a következő években is kedves partnereink rendelkezésére!

30 éve a mezőgazdaság szolgálatában a Fitohorm Kft.

1980-ban kezdtünk gyártani olyan kelatizált készítményeket, amelyek környezetkímélő módon tudják biztosítani a növények harmonikus tápanyagellátását- nyilatkozta lapunknak Szabó Márton a Fitohorm Kft. ügyvezető igazgatója. A kezdeti 19 tagú termékcsalád a folyamatos fejlesztéseknek és kor­szerûsítéseknek köszönhetően mára 55 termékféleségre bővült, amelyek EK mûtrágyák, így megfelelnek az EU előírásoknak is. Az országban található nagyobb növényvédő szer és mûtrágya forgalmazók mindegyikénél beszerezhetőek mikroelem készítményeink.



A megfelelő készítmények kiválasztásában és a szakszerû felhasználási tanácsadásban kész­séggel segítenek a szakmailag képzett területi képviselőink, akik személyesen is felkeresik a gazdálkodókat. Az okszerû tápanyag-gazdálkodási technológia kiválasztása és a FitoHorm termékek használata hozamnövelő és minőségjavító tényezők, amivel mi is hozzájárulhatunk a gazdálkodás sikeréhez.



A termékekről honlapunkon találhat bővebb információt: www.fitohorm.hu  

„Egyelőre nem lesz SPS hazánkban”

Mondta el az Agro Naplónak Gráf József az agrártárca irányítója. Ez azért kedvezőtlen hazánk számára, mert több olyan eddig támogatott terület is elesik az eddigi szubvencióktól, amely az SPS bevezetését követően továbbra is megkapta volna azt. Gráf József aláhúzta: eddig olyan ágazatok is kaphattak szubvenciót, ahol még nem választották el a termelést teljesen a támogatásoktól. Emlékeztetett: a termeléstől ezeket a továbbiakban teljes mértékben el kell választani. Így a most még támogatást élvező területek csak addig kaphatnak pénzügyi segítséget, amíg a nemzeti támogatási forrás, azaz a top-up ki nem merül.



Gráf József utalt arra is: attól, hogy az SPS rendszert nem vezetik be hazánkban, még az uniós támogatási összeg ugyanakkora marad, mint volt. Némi mozgásteret a továbbiakban csak az adhat, hogy a nemzeti hatáskörben felhasználható uniós támogatás 3,6 százalékát a továbbiakban már támogatást nem kapó területekre lehet a későbbiekben átcsoportosítani. Hozzátette: ezt az összeget ebben az évben a tejtermelés támogatására fordította az agrárkormányzat.

–an–

JUBILEUMI BASF KONFERENCIA

Tizedik alkalommal rendezte meg a BASF Szőlészeti és Borászati konferenciáját, amelyen az aktuális kérdések tárgyalása során az ágazatot érintő globális hatások is szóba kerültek. Az előadások anyagából szemezgettünk olvasóinknak.



Dr. Kocsis László a klímaváltozás szőlőtermesztésre vonatkozó hatásának jelentőségét elemezte, megemlítve, hogy a szőlő hihetetlen adaptációs alkalmazkodóképességgel rendelkezik a klíma vonatkozásában és a legtöbb esetben kiegyenlítetten terem. Dr. Füzi István a szőlőlisztharmat elleni kémiai védekezés lehetőségeiről beszélt, integrált, 350 napos „hatástartamú” védelmet ajánlva. Kőrös Gyula a BASF új márkájáról, az AgCelence®-ről szolgált hasznos információkkal. Müller István előadásának témája a magyar szőlő- és borágazat jövőképe volt, feltéve a súlyos kérdést: van-e jövőképünk?

 

 

Új lendület 2010-ben

A 2009-es válság a dominóelv alapján az egész világra kiterjedt. A válság kellős közepén azonban számos szervezet a veszéllyel dacolva inkább azt választotta, hogy megragadja a kínálkozó lehetőségeket. Ez a rugalmasság és az „Új lendületre” való képesség volt a témája az Alltech 2010. évi Európai Előadókörútjának, amely azt fejtette ki, hogy egy magas alapanyagárakkal és alacsony nyereséggel jellemezhető, rendkívül nehéz év után a mezőgazdaság és az állattenyésztési ágazat hogyan jöhet újra lendületbe, és az új évben hogyan haladhat nagy lendülettel előre a gazdasági növekedés és a nyereségesség felé. Az eseménysorozat magyarországi rendezvényére február 9-én került sor Budapesten, a Radisson Blu Béke Hotelben. www.agronaplo.hu/termekinformaciok/234

 

 

Új termék a Farmcenter Kft. termékpalettáján


A RAVEN Cruiser GPS nyomkövető mûszer kora tavasztól folyamatosan használható talajmunkáknál, mûtrágyaszórásnál és permetezési munkáknál. A készülék főbb jellemzői a 3D-s teljes körû képnézeti navigációs mód; 5,7"-os színes érintő képernyő; magyar szoftver; táblatérkép készítés; folyamatos terület vagy megtett úthossz kijelzés; fedett és nem fedett területek jelölése, képernyőn való megjelenítése; ingyenes mûholdhasználat; bővíthetőség az „automata kormányzásig” opció; határnaplózási menü; tárolt adatok kimenthetősége USB-n keresztül; nappali és éjjeli üzemmód váltás lehetősége; pontosság ±20 cm; a DGPS jel 10 Hz-es, amely nagyobb pontosságot tesz lehetővé.

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/240

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!