Nagy sikerű Panadditív Konferencia és Partnertalálkozó

Agro Napló
A korábbi hagyományoktól eltérően a Panadditív Kft. 2013. december első felében rendezte meg az immáron negyedik Takarmányozási Szakmai Konferenciáját és Partnertalálkozóját, ezúttal Herceghalmon. A szakmai program középpontjában idén a hatékony szarvasmarha takarmányozás állt. 

Nagy Ádám, a Panadditív ügyvezető igazgatója köszöntőjét követő előadásában ismertette a cég életében 2014-ben bekövetkező változásokat.

Meghívott előadóként dr. Orosz Szilvia, az ÁT Kft. takarmányanalitikai igazgatója beszélt a tejelő tehenek energiaellátásának egyes gyakorlati kérdéseiről, mintegy szakmailag felvezetve Mr. Gareth Cheong előadását, amely a védett zsírok szerepét mutatta be a haszonállatok takarmányozásában. A takarmányadagok kiegészítése zsírral segít a negatív energia-egyensúly legyőzésében. A zsír 2,25-ször több energiát biztosít, mint a szénhidrátok és a fehérjék. A védett zsírok nagy energiasűrűsége összességében növeli a tápanyagtartalmat és lehetővé teszi a több rost és szálastakarmány etetését. A Wawasan Agrolipids által gyártott maláj származású védett zsírokat a Panadditív Kft. 2013 szeptembere óta forgalmazza. Majd Pataki Rita, a Panadditív Kft. marketing munkatársa ismertette a cég évzáró értékesítési akcióit. A kávészünet után szintén egy új beszállító mutatkozott be, habár termékük nem ismeretlen már a magyar piacon. A Tannin Sevnica d.d. új magyarországi forgalmazójául szintén a Panadditív Kft.-t választotta. Janez Bartolo termékmenedzser a szelídgesztenye kivonatot tartalmazó Farmatan termékcsoport felhasználási lehetőségeit és előnyeit mutatta be előadásában. A termék lehetőséget biztosít a bél mikroflóra stabilizálására és a termelési paraméterek növelésére. Majd ezek után
Dr. Kees Scheepens holland sertésviselkedés-kutató állatorvos tartott egy videórészletekkel is színesített elgondolkodtató előadást a sikeres és gazdaságos sertéstartásról.
Végezetül szintén egy új beszállító mutatkozott be. Az AB Vista képviseletében dr. Nicola Walker beszélt a Vistacell és a VistaPre-T takarmány-kiegészítő termékekről. A Vistacell egy élő élesztőkultúra, melynek telepképző egységei
1,25 X 1010 CFU/g, míg a VistaPre-T egy folyékony takarmány-előkezelő, amely javítja a takarmány emészthetőségét a szarvasmarha számára. A délután folyamán Mixrite gyógyszeradagoló összeszerelő verseny zajlott jó hangulatban. Majd az esti vacsorán, és az azt követő változatos szórakoztató programon tovább folytatódtak a hatékony szakmai beszélgetések. A Panadditív Kft. partnerei jelentős számban fogadták el a meghívást, így a vállalat sikeres, telt házas rendezvényt tudhat maga mögött.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!