Sertéstenyésztési kerekasztal a Vitafort Zrt.-nél

Agro Napló
Partnereinek két színhelyen tartott sertéstenyésztési kerekasztal-találkozót a Vitafort Zrt. májusban Velencén – ahol az Agro Napló is részt vett – és Csongrádon.  




 

 

A cég három évtizedes magyarországi tevékenységéről Kulik Zoltán vezérigazgató beszélt a résztvevőknek. A társaság jelentős szereplője a magyar takarmánypiacnak. A Vitafort Zrt. 750 ezer tonna késztáppal egyenértékû terméket állít elő. Ez a mennyiség többek között mintegy 32 ezer anyakoca, illetve ezek szaporulatának takarmányozására elegendő.



A cég szakértői szerint a sertésállomány genetikai képességének csúcsára ért, azaz nem ritka a hizlaldai 1000 grammos napi testtömeg-gyarapodás a 30–110 kilós sertések között, míg a fajlagos takarmányértékesítés is nagymértékben javult az elmúlt évek során. A cég legfontosabb célkitûzése, hogy partnerei számára teljes körû takarmányozási lehetőséget kínáljon a teljes tenyésztési vertikum számára.



A találkozón készült hanganyag meghallgatható és a fotók megtekinthetők a

www.agronaplo.hu/kepgaleria/51 oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?