A sikeres gazdák napja

Agro Napló
Egy partnertalálkozó eseményei Ezzel a találó jelmondattal várta a Tendre Takarmányipari Kft. partnereit a festõi Domony völgybe, a Lázár Lovas parkba. A helyszín, továbbá a gazdagnak ígérkezõ szakmai és szórakoztató program, valamint a közös eszmecsere lehetõsége a cég sok partnerét vonzotta az eseményre. Így a barátságtalan idõ ellenére, ám nagyon barátságos környezetben mintegy 250 vendégünket – a meghívottaknak mintegy a kilencven százalékát – köszönthették a szervezõk a rendezvényen.  





A cég ügyvezetői: Zeitvogel János és Vámos György a Tendre tevékenységéről, eredményeiről, terveiről, gondjairól tájékoztatták az egybegyûlteket. Többek között elmondták, hogy a cég 2008. évi átlagos havi árbevétele eddig stabilan meghaladta a másfél milliárd forintot. A heti premix-gyártás mennyisége 350, a takarmánygyártásé pedig 3000 tonna. A vállalkozás fejlesztései felgyorsultak. A régi és az új termékeik sora 1000 helyen, mintegy 100 márkakereskedő munkájának eredményeképpen vásárolható meg. A cég országos takarmánypiaci részesedése mintegy 15 százalék, és ami mindezek mellett a vállalati menedzsment szerint a legfontosabb, hogy több, mint 700 állandó partnerének bizalmát élvezi a Tendre Takarmányipari Kft.



Prof. dr. Solti László akadémikus, a Szent István Egyetem rektora, „A szaporítás jelentősége és javításának lehetőségei” és Dr. Udovecz Gábor az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatója pedig „Főbb ágazataink világpiaci helyzete” címû előadása a magyar állattenyésztés eredményességét alapvetően meghatározó kérdésekhez további hasznos információkkal szolgált az egybegyûlteknek.



Az előadásokat aztán számos hangulatos esemény követte. A látványos lovas program már a fesztelen jó hangulat jegyében zajlott. A csikóját váró Mythos, a világ legeredményesebb fogatlova csodálatos küllemével és látványos mozgásával 17 évesen is bizonyította, hogy méltán lett a Bábolna Takarmány jó hírét keltő, emblematikus figurája.



Míg az egy évvel korábbi bábolnai partnertalálkozónak a szervezők azt a címet adták, hogy „Tendre: felfelé a lejtőn”, addig most a kétségkívül meglévő nehézségek közepette is így fogalmazhatták meg a lényeget: „Tovább tart a Tendre lendülete”.

Fehér-Wellesz

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!