Észak királya: 75 lóerõtõl 374 lóerõig

Agro Napló
Valtra bemutató Finnországban A Valtra traktorok széles palettáját mutatták be október elején a szakembereknek, köztük a meghívott szakújságíróknak Finnországban, Vanajanlinna-ban, ahol az Agro Naplós részt vett. A Valtra traktorokat a gazdálkodók több, mint fél évszázada ismerik. Ezek az erõgépek 1951-tõl segítik a mezõgazdasági munkát. A Valtra az 1990-ben létrehozott AGCO Corporation egyik legsikeresebb márkája. Az AGCO konszern a világ harmadik legnagyobb mezõgép-érdekeltsége, 2007-es árbevétele elérte a 6,8 milliárd dollárt és olyan márkák is a cégcsoporthoz tartoznak, mint a Fendt, a Challenger, vagy a Massey Ferguson. A szóban forgó termékeket összesen mintegy 3900 viszonteladó és nagykereskedõ értékesíti.  






 

A korábban Valmet névvel mûködő finnországi traktorgyárat 2001-től nevezik Valtrának. A Valtra Inc árbevétele 2007-ben 903 millió eurót – azaz mintegy 220-230 milliárd forintot – tett ki. A cég az érőgépek széles skáláját kínálja a gazdálkodóknak 75 lóerős traktoroktól a 374 lóerős erőgépekig – ismertette a lehetőségeket a bemutatón Jari Rautjärvi, a Valtra elnöke.

Matti Kallio termékmenedzser mutatta be részletesen az új fejlesztéseket: az „A”, az „N”, a „T” és a 3.000-es széria – termékcsalád – típusait.



A továbbiakban a Sisu Diesel (korábbi Valmet motorgyár) kutatás és fejlesztési igazgatója, Mauno Ylivakeri a Valtra traktorok erőforrásairól, a SISU motorok fejlődéséről és egyre korszerûbb, erősebb változatairól beszélt. Megemlítette: a Sisu Diesel Inc. több, mint ötven éve tervez és gyárt motorokat, szakterületük a mezőgazdasági alkalmazású motorok kutatása, fejlesztése és gyártása. Így folyamatosan fejlesztik, tesztelik termékeiket a Valtra traktorgyárral és a mezőgazdasági termelőkkel együtt. Ennek eredményeként a mezőgazdasági traktorok számára lehető legideálisabb motorkarakterisztikával rendelkező motorokat állítanak elő. Vagyis: termékeik gazdaságosan üzemeltethetők, alacsony fogyasztásúak, kipufogógáz kibocsátási értékeik megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi értékeknek is. Minőségpolitikájukat és termékkövetésüket jellemzi a motorokon elhelyezett egyedi azonosítón található aláírás: az összeszerelő szakember saját nevével jegyzi minden egyes általa készített motort. A Valtra traktorok kompromisszumok nélkül elégítik ki az egyedi igényeket. Ezeket az erőgépeket nagyon sok helyen használják: Európától Afrikán és Ázsián át, Dél-Amerikáig. A cég szerint a sikert a termékek mûszaki fejlettségének, a folyamatos termékfejlesztésnek és a tradíciók – hagyományok – megőrzésének köszönheti a Valtra.



Martin Richenhagen az AGCO Company elnök-vezérigazgatója szerint a Valtra-nál már most a jövőbeni igényekre fejlesztik a gépeket, az egyik például egy fakitermelő géptípus, ami két éven belül elérhetővé válik a megrendelők számára, a másik pedig egy cukornád betakarító gép, ami szintén pár éven belül piacra kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Valtra fülke a kezelő kényelméért

Valtra fülke a kezelő kényelméért

A finnországi Valtra gyár jelenlegi fülkéi természetesen ROPS és FOPS bevizsgáláson estek át. Ezzel nem elégednek meg a fejlesztőmérnökök, a fülkekial...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!