2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

A CLAAS JAGUAR ismét ugrani készül

Agro Napló
Új silózó berendezések  


 

 

Az új, nagy teljesítményû CLAAS önjáró silózó család: a JAGUAR 980-930-as. Ezt a géposztályt, melynek JAGUAR 980-950-es típusait először a 2007-es, hannoveri Agritechnica kiállításon mutatták be a szakmai közönségnek, illetve melynek JAGUAR 940-es és 930-as típusai a jövő évtől kerülnek fel a kínálati palettára, a nagy sikerû 800-as sorozat mellett párhuzamosan kínálja a CLAAS a gazdálkodóknak. A legnagyobb teljesítményt az új kétmotoros JAGUAR silózók képviselik, melyek akár 830 lóerős teljesítménnyel (DOUBLE SIX koncepció) is rendelkeznek.



Rögtön szabad szemmel érzékelhető a 900-as sorozat új külső megjelenése. A silózók egy teljesen új formatervezést kaptak, melynek középpontjában az új kényelmes fülke áll. A CLAAS mûszaki fejlesztései közé tartozik a teljesen új fejlesztésû V-MAX késdob, melynél az új késformának és nyitott dobtestnek köszönhetően a terményáram kitûnő, a szecskázódob energiaigénye minimális. Az új 900-as típus topmodelljei először kaptak a CLAAS-nál dupla motort.





Az új JAGUAR V-MAX dobbal

Az új dobkialakítás a dobtestben lévő vágóerő közvetlen, alakzáró átvitelét biztosítja, tiszta pontos vágásról és biztos kidobásról gondoskodik minden feltétel között. A késenkénti kétcsavaros késrögzítés minimálisra csökkenti a karbantartási- és állásidőt. Különböző betakarítási körülmények esetén a 36 késsel szerelt dob a vágási hossz sokfajta beállítását teszi lehetővé. Az előtömörítő hengerek új oldalra történő nyitásával (QUICK ACCESS) karbantartáskor a késdob gyorsan és kényelmesen elérhető.





CLAAS anyagáramlás – DOUBLE SIX motormegoldás

A hatásfok egyidejû javulása melletti teljesítménynövekedés az új JAGUAR anyagáramlásában jelentős: az előtömörítő hengerek magasra, akár 180 milliméterre is el tudnak távolodni; új tervezésû késdob; új, megnagyobbított INTENSIV CRACKER; gyorsítódob állítható kidobó-teljesítménnyel. A JAGUAR 970-es és 980-as típusok erejét a DOUBLE SIX – motormegoldás biztosítja. Két azonos, szíjhajtással összekötött motor, szinkronban 730 vagy 830 lóerővel gondoskodik a szecskázásról. Betakarítási körülménytől függően lehet választani, hogy mindkét vagy csak az egyik motor dolgozzon. Az intelligens motormenedzsment pedig olyan további jellemző, amelynek köszönhetően az üzemanyag-fogyasztást jelentősen csökken.





Új járószerkezet

Az új járószerkezetre jellemző következetes súlycsökkentés, új tengely elhelyezkedés és jó súlyelosztás mindazt eredményezik, hogy az új 900-as sorozatnál tovább csökken a terhelés közúti közlekedés során. Betakarítás során pedig a nagyméretû abroncsozás és az egyedi CLAAS keréknyomás szabályozás még jobb vonóerőt és tartós talajkímélést biztosít.





ORBIS adapterek

Az új, 6,00 vagy 7,50 méteres munkaszélességû sorfüggetlen ORBIS kukorica adaptert egyszerûen gyorskapcsoló segítségével lehet csatlakoztatni. Növénykezelése tiszta és kíméletes. Kompakt felépítése révén alacsony a tengelyterhelés, kiváló a fordulékonyság és a jó rálátás biztosított. A lengőkeretes felépítmény tökéletes talajkövetést, ideális oldalkiegyenlítést tesz lehetővé.





Kényelmes fülke

Az új VISTA-CAB fülke első osztályú kényelmével, kiváló kilátásával és hatalmas belterével még könnyebbé teszi a kezelő munkáját. A színes CEBIS kijelző, az ergonomikusan elrendezett kezelőelemek a munkát egyszerûbbé és áttekinthetőbbé teszik az új JAGUAR-ban. A kezelő tehermentesítését segíti még a kidobótorony automatikus párhuzamos vezetése és a DIRECT STOP rendszer, ami egy automatikus vészleállást jelent idegen test érzékelése esetén.

 

 




Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!