Öt kontinens tapasztalatai egy üzemben

Agro Napló
A CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. – mint a világhírű Cimbria vállalatcsoport magyarországi képviselete egyedi gépeivel, berendezéseivel teljes körű megoldást biztosít a magfeldolgozás és az egyes ipari anyagok osztályozási és szállítási feladataira.

Családi vállalkozásként indultak tíz évvel ezelőtt, dinamikus fejlődésüket mutatja, hogy 2014. március 27-én új gyártócsarnokot avattak a hazai Cimbria képviselet új telephelyén, a győri Ipari Parkban.

Horváth Zoltán okleveles gépészmérnök egy évtizeddel ezelőtt indította útjára és vette kezébe a cég vezetését, rajta kívül nyolc fő látja el a mindennapi feladatokat, hamarosan pedig négy fővel bővül csapatuk.

Az egyedi gépek értékesítése és kulcsrakész projektek tervezése mellett 2014-től a cég tevékenységéhez tartozik az acélszerkezeti, speciális gépkapcsolati és légtechnikai elemek gyártása is. A Cimbria magfeldolgozó gépek széles körben népszerűek, hiszen a legnagyobb mezőgazdasági termelőüzemek, illetve a magyar élelmiszeripar kulcsfontosságú vállalatai mellett vásárolják a biogazdálkodók és a magántermelők is.


Ha gabona- és vetőmag-feldolgozásról, vagy -tárolásról van szó, a Cimbria világszerte a vezető gépgyártók sorába tartozik. A vállalatcsoport székhelye Dánia, gyárai Európában találhatóak, Ausztriában (ahol Heid vetőmagos gépeket, fajsúlyszeparátort, triőrt és kőkiválasztó gépeket gyártanak), Csehországban (ott készül Heid csávázógép, a Z felvonó, szállítócsiga és Moduflex töltőcső) és Olaszországban (ahol a SEA elektronikus osztályozó gépeket állítják elő).

E magyar vállalkozás az öt kontinens tapasztalatait a helyi problémák megoldására kiválóan tudja alkalmazni, ehhez hozzájárul a mostani gyártócsarnok beruházás is, amelyre három évvel ezelőtt pályáztak a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretein belül.
A projekt – a telekvásárláson kívül – összesen 365 millió forintba került, amelyből 100 millió forintot pályázaton nyertek. A végeredmény egy 2050 négyzetméteres gyártócsarnok, iroda és raktárépületek. Környezettudatosságukat fémjelzi, hogy zöldenergiával fűtenek egy 300 kW-os pellet és faapríték tüzelésére alkalmas kazán segítségével, a meleg vizet pedig napkollektorok segítségével nyerik.

A gyártócsarnok termelő gépei egy másik pályázati forrásból kerültek megvásárlásra.
Az élhajlító gép, a lemezvágó olló, az esztergagép, az oszlopos fúró, a sugárfúró, a keretes fűrészgép, a karos lemezolló, a peremezőgép és a három hegesztő berendezés beszerzéséhez a GOP Innovációs eredmények hasznosítása pályázaton 65%-os gépbeszerzési támogatást nyertek.

Az építkezés 2013-ban fejeződött be, ám a fejlődés tovább folytatódik. Tervezik ugyanis, hogy labor csarnokrészt alakítanak ki: ahol különféle magok, granulátum formájú, vagy szemcsés szerkezetű ömlesztett anyagok tisztítására, szortírozására vállalnak tesztelést, melynek eredményeképpen mind az ipar, mind a mezőgazdaság számára konkrét technológiai javaslatokkal tudnak majd szolgálni.

Mi a sikerük titka? Szakértelem, megbízhatóság és a folyamatos fejlődés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tractor of the Year 2024

Tractor of the Year 2024

The TotY 2024 Awards Giving Ceremony held on November 12th, on the opening day of Agritechnica in Hannover (Germany), is the conclusion of a long proc...

Erdészeti fórumsorozatot tart a NAK

Erdészeti fórumsorozatot tart a NAK

Erdészeti tájékoztató fórumsorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szeptember 16. és november 4. között – közölte lapunkkal a köztestület...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?