Vevõszolgálat

Agro Napló
Valtra és Krone gépekhez

 


 

 

A Valkon Kft. tavaly nyári megalakulása óta mindössze néhány hónap telt el, de ez alatt a rövid idő alatt is jelentős változáson, fejlődésen ment keresztül a fiatal vállalkozás.

Ma már teljes körû kiszolgálást lehetővé tevő gépkínálattal segítik a gazdákat az ország egész területén. A Valtra traktorok hazai forgalmazási feladatainak ellátására létrejött cég a tavalyi év októberétől a teljes Krone gépsorral bővítette a kínálatát. A talajmûvelő gépek közül kedveltek a Vogel-Noot és Lemken termékei, a tavaszi magágykészítéshez pedig a Kongskilde kombinátorok. Bár a terményszállítási szezon még messze van, máris az ország több pontján dolgoznak az igen strapabíró osztrák Maraton pótkocsik. Értékesítésre került az első Inuma permetező, és a beüzemelt Rauch mûtrágyaszórók is bizonyították, hogy az esetlegesen magasabb kezdeti beruházási költség már az üzemeltetés első évében megtérül. Az április elején megrendezésre került Valkon Nyílt Napok rendezvényen az érdeklődők a francia Lucas bálabontóit és -kiosztóit is kipróbálhatták.

Mit sem ér azonban a korszerû és megbízható gépekből álló paletta gyors alkatrészellátás és szakszerû szervizháttér nélkül! A gazdák tisztában vannak azzal, hogy a vevő a géppel együtt partnert is választ, akivel 5–7 évet együtt kell dolgozni. A Valkon szervizcsapatának létszáma folyamatosan bővül, így 2008 tavaszára Kádi Nándor szervizmérnök vezetésével az ország teljes területén tudnak szervizellátást biztosítani az általuk forgalmazott gépekhez. Kecskeméten jól felszerelt mûhely áll rendelkezésre, ahol a teljes felújítások elvégzésére is lehetőség van.

A mûhely- és mobilszervizesek a téli időszakban több szakmai képzésen is részt vettek. A Krone-gépek magyarországi szervizellátása kiépítésének utolsó lépéseként kiemelkedő jelentőségû volt a március közepén Németországban megtartott, szezonra felkészítő Krone-tanfolyam, ahol a gyár szakemberei segítségével a legmagasabb szintû szakmai ismeretek elsajátítására nyílt lehetőség. A Krone erre a célra létesített oktatóközpontjában megtartott tanfolyamon a valkonos kollégák valamennyi Krone-terméket (körbálázók, nagybálázó, járvaszecskázó, zöldsorgépek) alaposan megismerhettek. A Krone gyár szervizesei azokat a tapasztalataikat is megosztották a résztvevőkkel, amelyeket az elmúlt években Európa-szerte szereztek.

A tananyag kiterjedt továbbá a gépek:

• felépítésére,

• szerkezetére,

• mûködésmódjára vonatkozó ismeretek elmélyítésére;

• beállítások, kalibrálások gyakorlására,

• hidraulikus és elektromos kapcsolások megismerésére, hibakeresésre.



Az oktatáson lehetőség nyílt a saját tapasztalatok megbeszélésére, a hibák elemzésére, konzultációra. A Valkon Kft. szervize 2008-tól felkészülten várja a régi és az új Krone-géptulajdonosokat!



Valkon 2007 Kft.

H-6000 Kecskemét,

Mindszenti krt. 55.

Alkatrészüzlet:

Koszorus Mihály boltvezető

E-mail: koszorusm@valkon.hu

Telefon: +36-30/697-4227

Szerviz:

Kádi Nándor szervizmérnök

E-mail: kadin@valkon.hu

Telefon: +36-30/697-4238

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!