Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok díjai

Agro Napló
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is átadásra kerültek a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok díjai.

A szakmai bíráló bizottság szigorú szempontok alapján ítélte oda a két nagydíjat és a hat különdíjat.

Nagydíjak:


 

Új LM 5000 szériás teleszkópos rakodó

Forgalmazó: IKR Zrt.

Egy korábbi gépcsalád New Holland által továbbfejlesztett változata. A fejlesztés során a motor és a hidraulikus teljesítmény növelésével az emelési magasságot növelték. A stabilitást, az újszerû hajtást és annak elhelyezését, valamint a fülke korszerûsítését valósították meg.



TRIMBLE EZ-GUIDE 500 sorvezető

Forgalmazó: IKR Zrt.

A nyomkövető rendszerek alkalmazásával a vetésnél, a növényvédelemnél és a tápanyag-visszapótlásnál elkerülhető a dupla szórás, illetve a kezeletlen területek jelentkezése. Használatával a precíziós munkavégzés éjszaka is megvalósítható.

Forgalmazó: IKR Zrt.



Különdíjak:



Precíziós tápanyag-visszapótlási és gyomirtási technológia

Forgalmazó: IKR Zrt.

Az IKR precíziós tápanyag-visszapótlási és gyomirtási technológiájának alkalmazása egy új szemlélet széles körû elterjedését eredményezi a hazai gazdaságokban. A cég már több éve dolgozik saját precíziós gazdálkodási technológia kialakításán, amely az alkalmazható gépek harmonikus illesztésével és a kapcsolódó szaktanácsadással együtt a gyakorlat számára rendelkezésre áll.



VITA-MIX KOMPOSZT talajerősítő, talajjavító tápanyag

Forgalmazó: Talajerőgazdálkodási Kft., Pápa

A komposztfelhasználás kedvező hatást gyakorol a talajszerkezetre, másrészt a szükséges tápanyagok egy részének utánpótlására is alkalmas. A VITA-MIX komposztot egy környezetre veszélyes anyag (vágóhidi bendő- és béltartalom) feldolgozásával állítják elő. A talajban biztonságosan elhelyezhető, javítja a talaj több tulajdonságát.



KGM 4,3 FF Kompaktor öko variálható mûvelőelemekkel, hátsó hárompont függesztőszerkezettel.

Forgalmazó: KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár, Mosonmagyaróvár.

A gép alkalmas a szántás elmunkálására, vetésmélységben tömör magágy, a legfelső talajrétegben porhanyós talaj készítésére. A gép a már korábbi Kühne magágykészítő gyártmányok üzemeltetési tapasztalatainak felhasználásával készült el.



HARDI NAVIGÁTOR 3000/24 vontatott szántóföldi permetezőgép

Forgalmazó: IKR Zrt.

A gép a maga kategóriájában valóban egy korszerû, új fejlesztésû, magas technikai minőséget képviselő növényvédő gép. A modulrendszerben tervezett és felépített gépcsalád azonos ár-érték arányt képviselő különféle árkategóriájú változatok kialakítását teszi lehetővé. A kormányzott vonórúd rendszerrel nyomkövető kormányzás kis fordulókörrel valósítható meg.






DASA kéntartalmú nitrogén mûtrágya

Forgalmazó: IKR Zrt.

A kéntartalmú nitrogén mûtrágya fontos a kénigényes növények esetében, így különösen a repce termesztésében. A mûtrágya homogén, jól szórható granulátum.



Traktorra szerelt VARIOSTAR homlokrakodó és munkaeszközei

Forgalmazó: Ferro-Flex Kft., Lengyeltóti

Az új VARIOSTAR homlokrakodó a traktorok széles választékára szerelhető, számos újdonsággal (párhuzamvezető opciók, fejlesztett paralelogramma, újfajta kitámasztó láb, védőborítások) rendelkező emelőszerkezet. A homlokrakodót 2,4 tonnás terhelhetősége, illetve 4,1 méteres emelési magassága mellett masszív, strapabíró konstrukciója emeli ki a hasonló termékek közül.


 



Elismerő oklevél:



Eco-Dryer gabonaszárító és szellőztető berendezés

Forgalmazó: Agroinvent Zrt., Szombathely.



Integrált munkaeszközrendszer teleszkópos rakodógépekre

Forgalmazó: Ferro Flex Kft., Lengyeltóti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Traktoros homlokrakodók

Traktoros homlokrakodók

Európában a mezőgazdasági rakodási munkák nagyobbik részét a traktoros homlokrakodók végzik. A családi kisgazdaságok szinte mindegyikében megtalálható...

Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!