Modern istállók uniós támogatással

Agro Napló
Hosszú idõ után elõször élvez prioritást az állattenyésztési technológiák korszerûsítése, fejlesztése.  

 


Ezzel lehetővé válik a gazdaságok számára az, hogy a telepi mobil technológiák mellett a komoly beruházási érték ellenére a tartástechnológiai fejlesztéseket is előtérbe helyezhessék. Ennek a ténynek a birtokában tervezte meg a Készenlét Zrt. a környezetvédelmi, illetve az állattartó telepek rekonstrukciójára vonatkozó programját.

Cégünk az idei évtől felvette portfoliójába az olasz ROTA GUIDO gyár termékeit is, mely nyugat Európában már számtalan helyen bizonyította termékei kiválóságát és alkalmasságát. A könnyûfém szerkezetes istállók mellett lehetőség nyílik teljes vagy részleges rekonstrukciókra is, mely mellett a belső technológia teljes sora is biztosított. Ez magában foglalja a pihenőboxok, a elválasztó szerkezetek, a hosszú élettartamú fagymentesített itatók, a trágyakihúzók és egyéb kiegészítők (tehénvakaró, körmöző, fertőtlenítő padok, Bobman tisztítókocsik) széles választékát. Az istállók belső technológiája külön-külön is rendelhetők, amelyek egyedi jellegükből fakadóan növelik az állat komfortfokozatát.

A könnyûfém szerkezetes istállók mellett a Készenlét Zrt. foglalkozik faszerkezetes istállók, terménytárolók, gépszínek építésével is, ez a beruházások tekintetében jelentősen csökkenti a költségeket, így több technológia rekonstrukciójára is sor kerülhet.

Környezetvédelmi beruházások tekintetében A Készenlét Zrt. olyan technológiát kíván partnerei részére ajánlani, ami hosszú időre biztonságosan megoldja a hígtrágya és az almos trágya tárolási gondjait.

A hígtrágya tároló Svéd-Dán technológia alapján mûködik, melyet Magyarországon gyártanak. A gyártó 20 év garanciát vállal a beruházásra. Méreteit tekintve egyedi megrendelés alapján készülnek a kör alakú tárolók, maximális méret 4,5 méter magas oldalfal, 30 méteres átmérővel, 3377 m3 befogadó ûrmérettel. Lagúnás rendszer esetén vállaljuk a tároló fóliás bélelését, valamint annak monitoring rendszerrel való ellátását. Almos trágyatároló vonatkozásában a három oldalról zárt szigeteléssel, illetve csurgaléklé tárolóval ellátott rendszer maximálisan megfelel a hatósági előírásoknak.

A modern tartástechnológia, a megfelelő környezet megteremtése hozzájárulhat a termelékenység javításához, ami végső soron az állattenyésztés eredményességét jelentősen javíthatja. A Készenlét Zrt. fennállása óta céljának tekinti, hogy olyan technológiai sort nyújtson partnerei számára, amellyel a gazdaságok mutatóinak javulásához járulhat hozzá.

Amennyiben Ön korszerû tartástechnológiai körülményeket, illetve szennyezésmentes környezetvédelmi szempontból jó technológiát akar megvalósítani, keressen minket!

A kiviteli terveken, illetve a megvalósításon túl a pályázat megírását is másra kívánja bízni, állunk rendelkezésükre!



Készenlét Zrt. • 8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Tel.: 89/510-180 • Fax: 89/510-199 • Mobil: 30/385-7584

www.keszenlet.hu • E-mail: keszenlet@keszenlet.hu

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagyot zuhant a műtrágya ára

Nagyot zuhant a műtrágya ára

Bár a műtrágya összességében még mindig drágább, mint egy éve, néhány termék ára már a tavalyi szintre csökkent az első negyedévben.

Pár szóban az evaporatív hűtésről

Pár szóban az evaporatív hűtésről

Az éghajlati változások hazánkban is egyre nagyobb gondot okoznak a zárt tartási rendszerben üzemelő állattartó telepeknek. A hőségnek betudható elhul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!