Hírmix május

Agro Napló
- A hőgyészi bodzaültetvényben debütált a spanyol SERRAT BIOMASS szárzúzó - Az új Széchenyi Terv támogatásából épített üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében

A hőgyészi bodzaültetvényben debütált a spanyol SERRAT BIOMASS szárzúzó


A gyümölcsfák metszése során rendre gyűjtött ágak, gallyak mulcsozására kiválóan alkalmas munkaeszközt mutatott be a Szegána Kft. Gungl Zsolt bodzaültetvényében.

A gyümölcsültetvények hasznos, robusztus gépe hidrosztatikus meghajtású felszedővel szerelt. Az adagolóhengerek az acélkalapácsos dobhoz juttatják a nyesedéket, amely összezúzva egy, az aprító dobétól független hajtással felszerelt ventilátor által a gép oldalára szerelt csövön kifújásra kerül.
A gép a traktor elejére vagy hátuljára is felszerelhető. A rotor az akár 8–15 cm átmérőjű ágakat is olyan apró darabokra aprítja, melyet könnyedén adagolhat kazánba. A mulcsozón egy turbina is található, mely a zúzalékot a sorközbe, vagy a pótkocsira továbbítja. A forgalmazó szerint a munkagép magas ára indokolttá teszi, hogy 10–20 hektáros ültetvényekben bérleményként használják a gazdák. A bérlésre, illetve a vásárlásra vonatkozó ajánlatkéréssel forduljon bizalommal a Szegána Kft.-hez!

Tekintse meg működés közben a SERRAT BIOMASS-t ITT

 

  

Az új Széchenyi Terv támogatásából épített üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében


Az Új Széchenyi Terv keretében, a McHale cégcsoport Magyarországon működő, szolnoki székhelyű gyáregysége a McHale Hungária Kft. gyártástechnológiájának fejlesztésére 461 919 216 forint támogatást nyert, a projekt teljes költsége 936 538 432 forint. A sikeres pályázatnak köszönhetően 5000 négyzetméteres üzemcsarnok épült, amely a több mint 160 meglévő munkahely stabilizálását, és további 60 új közvetlen és 30 új közvetett munkahely létrehozását teszi lehetővé.

A bálázáshoz és bálacsomagoláshoz szükséges mezőgépek gyártására specializálódott ír családi vállalkozás 2004-ben vásárolta meg a korábbi szolnoki Mezőgép ingatlanvagyonát. A magas minőséggel, a partnerek igényes kiszolgálásával a cég a piaci versenyben folyamatosan erősítette pozícióját, 2010-ben elnyerte az „Év vállalkozása” címet. Világszínvonalú munkájukat erősíti, hogy több mint 47 országba szállítják termékeiket, melyek körébe tartoznak a fix- és változókamrás körbálázó gépek és körbála-megfogó adapterek. A gépek gyártása teljes egészében Magyarországon, a szolnoki gyárban valósul meg.

Bővebb információ

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tractor of the Year 2020

Tractor of the Year 2020

On the opening day of Agritechnica took place the awarding Ceremony for Tractor of the Year Awards 2020. The event is indeed the celebration of modern...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!