2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Látogatás a SAME DEUTZ-FAHR gyárban

Agro Napló
2006. február végén a SAME DEUTZ-FAHR csoport, a horvátországi gyárában nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, melyre az Agro Napló szerkesztõsége is meghívást kapott.

A hivatalos program 23-án este a HOTEL OSIJEK-ben kezdődött egy helyi folklór együttes zenei aláfestésével indított pohárköszöntővel, majd az ezt követő lenyûgöző vacsorával, ahol lehetőség nyílt a cég képviselőivel némi diskurzusra. A másnapi program a zupanjai gyárlátogatással folytatódott a cég telephelyén.

A SAME DEUTZ-FAHR, a világ egyik vezető traktor- és kombájngyártója sikeres első évet zárt a kombájngyártás területén a horvátországi Zupanjában.

A 2005-ös év elején 50 kombájn gyártása volt tervbe véve, és a nagy áttörést 2007-re tervezték. Ennek ellenére 2005. márciustól–decemberig 100 kombájnt gyártottak, és ezzel az SDF Kombájn Üzletág már az első évben profitot termelt.

A gyár 24 hektár területen fekszik, 34 000 m² fedett üzemcsarnokban, mintegy 140 alkalmazottal folyik a termelés. Hogy a vevők is érzékelhessék az SDF kombájnok nagyszerûségét, a vezetőség létrehozta a KOMBÁJNOK KIVÁLÓ GYÁRTÁSÁNAK KONCEPCIÓJÁT (Combine's Excellence Manufacturing Concept, CEMC), mellyel céljuk volt növelni a gépek minőségét és a termelés hatékonyságát.

Jelenleg a gyárban négy modellt gyártanak az 56-os szériából. Az 5650 H-t, az 5660 HTS-t 5 szalmarázóval, az 5680-t 6 szalmarázóval és az 5690 HTS-t turbószeparátorral. A SDF KOMBÁJN piacai közé tartozik Nyugat- és Kelet-Európa, Oroszország, a Közel-Kelet és Észak-Afrika. Létrehoztak egy 100 főből álló kereskedelmi hálózatot, hogy a közeli szomszédságban élő potenciális ügyfélkörrel felvegyék a kapcsolatot.

Horvátországban mûködtetnek egy After Sales szervizközpontot, mely hatékonyan képes reagálni a vásárlói és kereskedői igényekre. A kereskedőik megfelelő szaktudással rendelkeznek a gépekről és a vásárlókról egyaránt, amely gyors és hatékony segítségnyújtást tesz lehetővé.

Magyarországon a forgalmazói jogot a GITR Rt., a Kasz-Coop Derecske Zrt., a Vertikum Kft.  és az Innova Agro Kft. kapta meg.

A következő 3 évben 10 millió Eurót fognak a horvátországi gyárba befektetni. Ebből 3 millió Eurót az új Kataphorese Festési Rendszer kiépítésének szentelnek, mely 2006 szeptemberében kezdi el mûködését. A fennmaradó összeget technológiai fejlesztésekre és újításokra költik.

Aldo Carozza, kombájn divízió menedzser nyilatkozta szerint: „2006-ra 260 kombájn gyártása a terv, reménykedünk, hogy elérjük ezt a hatalmas célt.”

További információ:

Cirják Mihály
Telefon: +36-30/513-1101 • e-mail: mihaly.cirjak@sdfgroup.com internet: www.samedeutz-fahr.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?