Új üzem – a legkorszerûbb technológiával - Mûanyag nyílászárók a Pannonagritól

Agro Napló
Idén, év elején avatták fel Tatán azt a rendkívül korszerû nyílászáró-gyártó üzemet, amely a lapunkból is jól ismert Pannonagri Kft. legújabb vállalkozása.

„Első számú prioritásunk a minőség” – Petróczy László tulajdonos mindenekelőtt ezt a célkitûzést tartja a hosszú távú siker zálogának. Az évi kétmilliárd forint értékû mûanyag késztermék előállítására alkalmas gyártóegység a kis- és középvállalkozók technológiai hátterének fejlesztéséhez nyújtott európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

– Saját, a közelmúltban szerzett tapasztalataim alapján győződtem meg a mai, korszerû mûanyag nyílászárók előnyeiről – mondta Petróczy László. – Gondosan megvizsgálva ezeket a termékeket megállapítottam, hogy mûszaki jellemzőik minden tekintetben kiemelkedőek; hő- és hangszigetelési tulajdonságaik egyaránt jobbak, illetve energiamegtakarításuk is jelentősebb, mint a hagyományos nyílászáróké. Az utóbbi időben piacra kerülő, igényes mûanyag ajtók és ablakok pedig már tartósságukat tekintve is verhetetlenek; az időjárás hatásainak tökéletesen ellenállnak, formatartóak, egyáltalán nem vetemednek, és színük sok éves használat után is tökéletesen élénk, változatlan marad.

Miután gondosan megvizsgáltam a gyártási technológiát, úgy döntöttem, hogy új beruházásba kezdek, hiszen a legújabb gyártósorok segítségével mi is képesek vagyunk ilyen szerkezeteket világszínvonalú minőségben előállítani. Tervem megvalósításához sikerült olyan fiatal, energikus és szakmailag is megfelelő társakat találnom, akik ezen a területen többéves gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

A Tatán azóta felépült üzem minden tekintetben megfelel a célkitûzés során megfogalmazott elvárásoknak. A három kiemelkedően korszerû gépsor gyártókapacitására jellemző, hogy a vállalkozás szakemberei jelenleg mûszakonként 140–160 ablakot tudnak előállítani. Így a napi megrendeléseken, a lakosság kiszolgálásán felül elegendő tartalék kapacitással rendelkeznek ahhoz, hogy komplett, nagy volumenû, mezőgazdasági vagy ipari projekteket is megvalósítsanak, és a rövid határidejû gyártást ellenőrzött, kiváló minőségben, garanciával vállalják.

A termelékenységnek és a nagyfokú szervezettségnek köszönhetően az ágazatban szokásos 5-6 hetes szállítási határidő helyett a Pannonagri a megrendeléshez képest rendszerint 2 hétre vállalja a termékek készre gyártását, szükség esetén beépítését.
 
– A rövid határidő kiemelkedő minőséggel párosul – mondja a tulajdonos. – Négyszeres minőségbiztosítási rendszerünk magában foglalja a felhasznált alapanyagok, a gyártás, a késztermék és a beépítés minőségének ellenőrzését.
Alapanyagainkat közvetlenül a gyártótól szerezzük be, ami garancia áraink versenyképességére. A mûanyag profilokat a belga Wymar cég, a kiváló minőségû üvegeket a Jüllich Glass, a német vasalatokat pedig a Siegenia-Aubi cég szállítja.
A festést – Magyarországon egyedül nálunk – a Wymar-DuPont kooprodukcióban kidolgozott rendszer alapján végezzük. Ez magában foglalja azt az eljárást, amelynek során egy speciális alapozó feltárja a mûanyag pórusait, és ennek köszönhetően a felszórt festék képes diffundálni a mûanyag felszíni rétegével. Így a mûanyagéval azonos élettartamú, változatlan minőségû festés jön létre, amelyre a két cég fejlesztései eredményeképpen 10 éves garanciát vállal a Pannonagri KFT, illetve ez a garancia egyetemlegesen a Wymar-tól és a DuPont-tól is számon kérhető.

A legkorszerûbb gyártósor nemcsak kapacitását tekintve kivételes; segítségével ugyanis olyan változatos formájú – íves, hajlított, hullámos, stb. – profilok is létrehozhatók, amelyek intézmények, kereskedelmi egységek, autószalonok vagy egyéb, nagyobb középületek arculatát is meghatározhatják, és amelyek csak a legspecializáltabb gyártóknál állnak rendelkezésre.

– Az üzemen belül található kiállítótermünk választéka az egyéni elképzelések kialakításához is segítséget nyújthat, emellett pedig természetesen arra is lehetőséget biztosítunk, hogy partnereink, illetve az érdeklődők a gyártás folyamán személyesen is meggyőződjenek a minőség iránti elkötelezettségünkről.

Petróczy László az új céggel kapcsolatos további fejlesztési elképzeléseit is összefoglalja:
 – A teljes körû kiskereskedelmi, illetve viszonteladói hálózat kiépítéséhez további partnerek jelentkezését is várjuk. Ezzel párhuzamosan már a közeljövőben olyan többcsatornás, csere fuvareszközöket alkalmazó logisztikai rendszert kívánunk létrehozni, amelyik a készterméket átrakás, várakozás nélkül, egyenesen a gyárból egységcsomagokként szállítja házhoz, természetesen szintén rövid, a megrendelés, beépítés teljesítéséhez illeszkedő határidővel.
 
Cégünk „sikerre van ítélve” – mondja meggyőződéssel a Pannonagri vezetője, – hiszen rögtön a csúcson kezdtük; már ami a kitûnő szakembergárda mellett a gyártási eszközöket és technológiát illeti. Hosszabb távon éppen ezért terveink szerint távolabbra, újabb piacok felé is elindulunk, hiszen termékeink akár Ausztriában vagy Németországban is minden tekintetben versenyképesek.       

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Monster Jam: Next stop is Belgium

Monster Jam: Next stop is Belgium

In September the Monster Jam's roaring motors are coming back to Europe, namely to Antwerp, Belgium, on September 7 and 8. Inevitably and expectedly p...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!