10 éves a Pannonagri Kft. a Stela gabonaszárítók magyarországi vezérképviselete

Agro Napló
Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk társaságunkat. Fõ tevékenységi körünk gabonaszárító, tisztító-és tároló komplexumok kulcsrakész létrehozása. Ezen tevékenységünket a következõ részfeladatok megvalósításával végezzük:

  • Marketing
  • Értékesítési tárgyalások, szerződéskötés
  • Mûszaki tervezés
  • Komplett dokumentációk elkészítése építési engedély beszerzéséhez és kivitelezéshez
  •  A gabonaszárító telepek megvalósításához szükséges import részegységek beszerzése, amelyek a következők:
  • STELA gabonaszárítók,   Németországból
  • MAROT tisztítók, Franciaor  szágból
  • SKANDIA elevátorok és   láncos szállítók, Svédországból
  • SYMAGA gabonatároló silók,   Spanyolországból
  • Lakatosipari gyártmányok, segédelemek gyártása, amelyek felhasználásával a fent leírt részegységeket egy komplett technológiai géplánccá építjük össze
  • Kulcsrakész építés és technológia szerelés
  • Elektromos rendszer tervezése, gyártása és szerelése
  • Üzembe helyezés, helyszíni oktatás
  • Értékesítés utáni szerviz, üzemeltetési tanácsadás
  • Évenként továbbképző programok szervezése a gabonaszárítókat üzemeltető személyzet részére, amely segíti az érdeklődők szakmai fejlődését.
  • A gabonaszárító telepek éves felülvizsgálata a szárítási szezon megkezdése előtt a vevők megrendelése alapján.

Társaságunk 1995-ben alakult vezető szakemberekből, akik korábban több évtizedes tapasztalatot szereztek a hazai Bábolna B1-15 típusú szárítók gyártásában, felépítésében és üzemeltetésében. Ezen szárítónak megvoltak a fejlesztési korlátai. A Pannonagri Kft. alapító szakemberei célul tûzték ki, hogy felkutatják a világon fellelhető legkorszerûbb gabonaszárítási, tisztítási- és tárolási technológiákat és ezek megvalósításával alapozzák meg a társaság egzisztenciáját.
2004-es évvel bezárólag a társaság több mint 95 korszerû, nagyteljesítményû gabonaszárító telepet hozott létre Magyarországon és Szlovákiában, amelyek a vevők nagy megelégedésére üzemelnek.
A Pannonagri Kft. által épített legnagyobb gabonaszárító teljesítménye kukoricában 1000 tonna/24 óra, amely Szekszárdon létesült. A társaság több vevő megrendelésére épített olyan komplex szárító- és tároló rendszereket, amelyek alkalmasak nagyüzemek kiszolgálására. Ma már általánossá vált Magyarországon, hogy egy kukoricában 10% nedvességelvonás mellett 10–20 tonna/óra kapacitású gabonaszárító mellé 4–6 000 tonna kapacitású tároló silótelepet létesítünk, amely alkalmas a termény biztonságos tárolására, minőségének megőrzésére.
Tekintettel arra, hogy azok a gépgyártók, akiknek termékeiből a Pannonagri Kft. összeépíti gabonaszárító- tároló komplexumait, a fentiekben említett teljesítményeknél jelentősen nagyobb teljesítményû gépek szállítását is vállalni tudják, a szárító- és tároló kapacitások nagyságának vonatkozásában cégünk szinte minden vevői igényt ki tud elégíteni.
A szállított gabonaszárító- tároló technológiák vezérgépe a STELA gabonaszárító, amelyet leggyakrabban MAROT tisztítókkal értékesítünk, de készek vagyunk megvizsgálni annak lehetőségét, hogy a vevő által megkívánt bármilyen egyéb gépet beépítsünk rendszerünkbe.
A SKANDIA elevátorok teljesítménye standard kivitelben 30–200 tonna/óra között változik, de speciális megrendelésre ennél nagyobb teljesítményû gépek szállítása is megoldható.
A MAROT tisztítók teljesítmény választéka 25 t/h-tól 400 t/h-ig terjed. Szinte minden gabonaféle és mag tisztítására, osztályozására alkalmas univerzális gépek.
A SYMAGA tárolósilók magas minőségi követelményeknek felelnek meg, felszerelhetők teljes átmérőjû szellőzőpadozattal, hőmérsékletfígyelő-, szellőztető- és hûtőrendszerrel, teljes mértékben automatizálhatók.
Az egy komplexumba összeépítésre kerülő gépek megválasztásánál a korszerûség, gazdaságosság, megbízhatóság és az egyszerû üzemeltetés lehetősége voltak a legfőbb szempontok. Gondosan ügyeltünk arra, hogy ezeknek a gépeknek az alkalmazásával a vevő a befektetésre vetített legnagyobb mértékû és leggyorsabb visszatérüléssel számolhasson.
Szakértelmünkkel készséggel állunk az Önök rendelkezésére.

A cikk szerzője: Petróczy László

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!