TECHNIKA+TECHNOLÓGIA = GÜTTLER

Agro Napló
A Güttler-hengerek rögtörõ, illetve tömörítõ hatása kiválóan alkalmazható egész évben a szántáselmunkálásban, valamint a tarlóhántás lezárásában és a vetõágy készítésében.
A STANDARD Güttler-hengerek közepesen kötött talajon alkalmazhatók a leghatékonyabban. A hengerek prizmacsúcsai mint a gereblye fogai hatolnak a talajba, négyzetméterenként 305 ponton, a felszínen apró rögöket hagyva, ezáltal segítve a szélerózió és cserepesedés káros hatásainak csökkentését. A 3 cm mély aprómorzsás réteg adja a takarást a magvaknak a mélyen tömörített alsó réteg fölött. A STANDARD Güttler-hengerek egyedülálló tulajdonsága az öntisztítás, melyet a csillagok egymás közötti excentrikus elmozdulása adja.



A DUPLEX Güttler-hengereket kemény, kötött talajokra ajánljuk, mivel ezek univerzális eszközök ilyen körülmények között is. A két egymás mögött lévő tengelyen, egymástól eltoltan elhelyezett és egymás közé forduló csillagok kiváló öntisztító hatással dolgoznak. Szántáselmunkálásban, frontra helyezve, „aktív orrsúly”-ként csökkenti az energiaköltségeket, és mivel az erőgép már előtömörített talajon halad, kisebb a keréknyom mélysége is. A nehéz talajon a DUPLEX Güttler-hengerrel egy menetben alkalmazott rugóskapa előtét kiemelkedő munkát végez, mivel először annak robosztus kapái a nagyobb rögöket széttörik, a durva szántást egyengetik. A DUPLEX hengerek önállóan alkalmasak őszi vetések tavaszi hengerezésére, vetés előtti, vagy utáni hengerezésre, de rugóskapa előtéttel és simítóval magágykészítő kompaktorként is bevethetők.

A Güttler-hengerek a költségtakarékos talajmûvelés elismert eszközei, mivel a sokoldalú kapcsolhatóság révén, egymenetes mûvelésben alacsony vonóerőigénnyel használhatók, jó lezáró hatásuk révén pedig hatékony víztakarékos mûvelés valósítható meg.

A prizmacsúcsok mozgása

1. Majdnem merőlegesen merülnek bele fentről a talajba.
2. Kb. 1 cm-es, horizontális forgó mozdulatot végeznek.
3. Ezután megközelítőleg függőlegesen emelkednek ki.

Ez a mozgáspálya a prizmacsúcsok formájának ellenére garantálja, hogy azok sem vetőmagot, sem csíranövényt nem emelnek ki a talajból.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Jönnek a hazai zöld kötvények!

Jönnek a hazai zöld kötvények!

Magyarországon elsőként a KPMG tanúsíthatja a zöld kötvényeket, miután megszerezte a „jóváhagyott hitelesítő” státuszt a Climate Bonds Standards and C...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!