Befejezõdött az idei Tour de Limagrain

Agro Napló
A Limagrain Magyarország Kft. idén is megrendezte immár hagyományos, „Tour de Limagrain” címû országos rendezvénysorozatát, az ország négy különbözõ régiójában.

A dél-dunántúli Kocsolától, a dél-alföldi Muronyon majd Győrön át egészen Rakamazig a közel 400 résztvevő – dr. Oross Dénes kereskedelmi igazgató összefoglalóján keresztül – részletesebben is megismerkedhetett a cég múltjával, jelenével és jövőjével, az eddig elért sikerekkel és eredményekkel.

Kukoricahibridek óriási választéka

A Tour de Limagrain mind a 4 helyszínén bemutatták a Limagrain teljes kukoricaportfolióját. A cég büszke rá, hogy szemeskukoricából a FAO 280-tól egészen a FAO 530-ig terjed kínálata. Partnerei minden éréscsoportban megtalálják a termőterületük szempontjából legmegfelelőbb prémium kukoricákat (LG 23.05, LG 33.62, LG 34.09, LG 24.81,
LG 25.33) vagy akár a közkedvelt kategóriába tartozó hibrideket. A silóválaszték is kiteljesedett, hiszen három éréscsoportban (FAO 350-580) kínálnak nagy mennyiségû, nagy energiatartalmú és kiváló minőségû szilázsalapanyag előállítására alkalmas silóhibrideket. Külön kategória a waxy kukorica, melyet különleges keményítőtartalma igen széles körû ipari felhasználásra tesz alkalmassá, a takarmányozástól egészen a papírgyártásig.

Új világ a napraforgótáblában

A rendezvényeken a kukorica mellett természetesen helyet kapott a Limagrain másik fontos növénye, a napraforgó is. A kiváló kaszatterméssel, egyedülálló olajtartalommal és olajterméssel rendelkező Diabolo PR ismertetése mellett bemutatták a RIMISOLT, amely az első imidazolinon ellenálló napraforgóhibrid Magyarországon, s amely 2005-ben kerül forgalomba. A napraforgó-állomány korszerû, a BASF-fel való együttmûködés eredményeképpen kifejlesztett Clearfield technológiával történő kezeléséről Pálfay Gábor, a BASF Hungária Kft. fejlesztési vezetője és dr. Kovács Imre herbicid fejlesztő tartott előadást, melyet a termelők nagy érdeklődéssel fogadtak.

A Limagrain jó házigazda

A fontos és értékes szakmai információk után a házigazdák finom ebéddel vendégelték meg a hallgatóságot, majd színvonalas mûsor, és fergeteges játékok következtek. A versenyeken nyert LimaGoldokkal a vendégek az árveréseken értékes nyereményekre és a fődíjra, kerékpárra is licitálhattak.
A „Tour de Limagrain” rendezvénysorozat tökéletesen rávilágított a Limagrain Magyarország Kft. egész mûködését átható törekvésre; a cég napról napra több és több figyelmet fordít partnereire. Vetőmagjaik kiváló minőségén túl talán ez a gondolkodásmód segíti leginkább a Limagraint a vállalati szlogenben is megfogalmazott cél megvalósításában: Magról magra magasabbra!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
LG vetőmag az innováció homlokterében

LG vetőmag az innováció homlokterében

Nemzetközi kutatómunkánk eredményének és különleges infrastrukturális hálózatunknak köszönhetően kiemelkedő teljesítőképességű fajták, hibridek teszte...

LG vetőmag az innováció homlokterében

LG vetőmag az innováció homlokterében

Nemzetközi kutatómunkánk eredményének és különleges infrastrukturális hálózatunknak köszönhetően kiemelkedő teljesítőképességű fajták, hibridek teszte...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?