FIRESTONE gyátmányú PNDLNR márkajelzett EPDM gumilemez kert- és dísztóépítési, illetve professzionális agrogazdasági felhasználásra

Agro Napló
Alkalmazható: • Vízgyûjtõ/tározó, halas-, öntözõvíz és dísztavak (természetes bio fürdõtavak, golfpályatavak), továbbá mesterséges öntözõ-csatornák létesítésére. • Gátak, silók, növényi hulladék és hígtrágyalé-, illetve hulladékvíz-tározók kialakítására. • Beton medencék/teknõk utólagos szigetelésére, valamint hulladéktározók környezetbarát és idõtálló befedésére is.

A SUNI SERVICE UNIVERSAL Kft. – mint kizárólagos importőr – immár ötödik éve forgalmazza Magyarországon a FIRESTONE BUILDING PRODUCTS USA-beli (ISO 14001 minősítésû) gyártó által készített EPDM gumilemezt. E POND-LINER márkanevû terméket a gyártó a gumilemezen ismétlődően megjelenő PNDLNR védjeggyel látja el, mely egyben minőségtanúsító jelzés is a termék eredetiségének igazolására.

A FIRESTONE POND-LINER gumilemez termék rendelkezik a magyar ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉG-ELLENŐRZŐ IKHT által kiadott ÉME-A-847/1 /2001 számú alkalmazási engedéllyel, és igen sokféle tekercsméretben kapható.
A tekercsszélesség lehet: 6,1, 7,62, 9,15, 12,20, illetve 15,25 méter. A tekercsek hosszúsága szokványosan 30,5 méter, de rendelhető 60 méteres hosszban is! Az anyag specifikus súlya 1,17 kg/m2.

Európában több mint 30 évvel ezelőtt létesültek az első víztározók, ezek közül több a 30 ezer m2-t is meghaladó felületû. Az igen szerteágazó nyugat-európai referenciákon túlmenően ma már hazánkban is szép számmal rendelkezünk referencia-projektekkel az agrogazdaság számára is!

A FIRESTONE EPDM POND-LINER a ma kapható legjobb minőségû, több szempontból is egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező tóépítési és/vagy agrofelhasználási célú EPDM gumilemez (fólia).

A FIRESTONE POND-LINER minőségi ismérvei:

• A FIRESTONE POND-LINER gumilemez mind az ivóvíztározókra és egyéb célú víztározókra, mind a halastavakra, illetve úszótavaknál előírtak vonatkozásában teljes mércékben megfelel a legszigorúbb környezet- és egészségvédelmi követelményeknek!

• Kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkező anyag. Még nagy hidegben is, egészen –45°C-ig rugalmas marad, tehát egész évben lehet vele dolgozni. Rugalmassága miatt tökéletesen követi a meder vonalát, szükség esetén kompenzálja a kisebb talajegyenetlenségeket (a telepítés után esetleg fellépő mederdeformitásokat), és akár 300%-ig nyújtható!

• Az egyetlen EPDM gumilemez (fólia), mely szükség esetén a kivitelezés helyszínén, gépi eszköz nélkül, igen egyszerûen és gyorsan – manuális technológiával (a tó- és/vagy folyómederben), garantáltan tökéletes eredménnyel hidegen vulkanizálható! Ezzel az egyszerû kézi vulkanizálással bármely méretû gumilepel előállítható. E hideg vulkanizálás lehetővé teszi, hogy a gumilemezt a mederben igény szerinti helyen átvágva, teljes szavatossági garancia mellett, bármely méretû (be-, illetve kifolyócsövek, szivattyúházak, akár nagyméretû vasbetonból készült) mûtárgy, hídláb, zsilip, stég stb. garantáltan tökéletesen vízzáróan beépíthető legyen.

• A kifinomult, de ugyanakkor egyszerû gumilepelkihelyezési technológia részét képezik olyan különböző segédanyagok, melyek segítségével a FIRESTONE EPDM-POND-LINER védjegyes gumilemez akár beton, mûkő, fa vagy bármely más anyagból készült függőleges felülethez vertikálisan is tökéletesen felragasztható!

• Gyártómûvi ISO-TANÚSÍTVÁNNYAL garantált hosszú élettartam. A POND-LINER gumilemez teljesen ellenálló mind az időjárás extrém hatásainak, az UV- és ózonsugárzásnak, mind pedig a hőmérséklet-ingadozásokkal, illetve a faggyal, hóval szemben.

A jelentősebb projektek kivitelezése a FIRESTONE szakembereinek mûvezetésével és minőségtanúsításával történik.
Kérje a FIRESTONE POND-LINER gumilemez részletes termék- és technológiai leírását, melyet anyagmintával együtt térítésmentesen postázunk.
SUNI  SERVICE UNIVERSAL Kft.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!