AGRO+MASHEXPO - A jó gazda választása

Agro Napló
A mezõgép ipar hazai legrangosabb seregszemléje, a 23. AGRO+MASHEXPO február 18. és 21. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény a kiállítók és a látogatók szempontjából egyaránt kiemelt figyelmet érdemel, hiszen az EU csatlakozás elõtt ez az utolsó olyan alkalom, amely az uniós elõírások, a várható, mezõgazdaságot érintõ változások átfogó megismerését teszi lehetõvé.

A Hungexpo Rt. évadnyitó kiállítása - az európai gyakorlatnak megfelelően - immár harmadszor fogadja a látogatókat teljes egészében fedett területen, az „A”, „D” és „F” pavilonokban.



Az idei kiemelt termékcsoport a „Dísz- és konyhakertek, valamint parkok létesítésének, berendezésének és gondozásának eszközei, felszerelései”. Az ebben a témában kiállító cégek bemutatkozásának külön pavilon („F”) nyújt méltó keretet.



A kiállítás ideje alatt tartalmas szakmai program biztosítja a mezőgazdaság aktuális kérdéseinek megvitatását:



- Február 19-én bajor-magyar szakmai konferencia a költségtakarékos géphasználati formákról.



- Február 20-án „AGRÁRHÍD” szakmai fórum, témája: Milyen helyzetben csatlakozik a magyar mezőgazdaság az Európai Unióhoz?



- A kiállítás alatt folyamatosan egész napos fórumok kerülnek megrendezésre az FVM, az FVM MGI, a MEGOSZ, MEGFOSZ és a Vetőmag Szövetség és Terméktanács szervezésében az „F” pavilonban felállított színpadon. Az itt elhangzó témák: a különböző termékcsoportok támogatása, SAPARD, nemzeti birtokpolitika, állategészségügy, növényvédelem, engedélyezés, regisztráció és értékesítés.

A hagyományoknak megfelelően a termékverseny három kategóriában kerül meghirdetésre (mezőgépek, állattartási technológiák és vetőmagvak) az AGRO+MASHEXPO Nagydíjának elnyeréséért. E mellett a Hungexpo Rt és a MEGOSZ közös Különdíja is odaítélésre kerül, amelyet a legjobb hazai termék, illetve technológia kifejlesztője vehet majd át.



A Nagydíjjal és Különdíjjal kitüntetett termékek, valamint a permetezőgépek EU követelményeknek megfelelő felülvizsgálatát szemléltető szakmai bemutató a „D” pavilonban lesz látható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vigyünk egy kis pluszt a termesztésbe!

Vigyünk egy kis pluszt a termesztésbe!

Ebben a cikkben a fajta kiválasztásának fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. Már az elején ki is emelnék két lényeges dolgot: fajtát mindig a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?