Aratás után már is nyakunkon van a tarlóhántás és a talajlazítás munkájának ideje (x)

Agro Napló
A lazítózás napjainkban, mint alapművelési technológiaként is fontossá vált. Ezáltal csökkenthetjük a talaj térfogattömegét, növelhetjük a levegő térfogat százalékát, azon belül javítjuk a talaj vízbefogadó képességét, amely mélyebben beázik és nagyobb mennyiségű vizet tud tárolni hosszabb ideig.

Elsősorban a Vogel-Noot lazítókat említenénk, melyet ügyfeleink örömmel és sikerekkel használnak.


Vogel Noot XS 5 talajlazító a legnépszerűbb duplasoros tüskés hengerrel

Az XS/XXS típusú lazítókon a kések 2 sorban helyezkednek el, ahol a késtávolság és a vázmagasság miatti átömlési keresztmetszet lehetővé teszi a nagy szármaradvánnyal borított táblákon is a munkavégzést. Az agresszív kések garantálják a talajba húzást, míg a szárnyas kések az aprítást. A fordítható orrbetét messze előrenyúlik a késszáron, így hosszú ideig használható. A túlterhelés ellen nyírócsavar véd.

XS típus mely elérhető 5, 7 és 9 késes kivitelben, 2,5, 3,0 és 4,0 méter munkaszélességgel. A keretkialakítás és a késméret lehetővé teszi a mintegy 55cm mély munkavégzést.

XXS a nagy keretmagassággal lehetővé teszi akár a 70 cm mélységű munkavégzést is. Elérhető 5, 7,9 és 11 késes kivitelben, 2,5, 3,0, 4,0 és 5,0 m munkaszélességgel.

Szintén népszerű a Vogel-Noot SSD hajlított késes lazító


Az SSD talajlazító 2-től 8 késes kivitelben, 4 méteres munkaszélességig érhető el. A 90 cm-es vázmagasság lehetővé teszi az 50 cm-es mélységű lazítást.

Egy másik szemlélet alkotta meg a Vakond lazítók családját.

A speciális geometriai elrendezésű, szárnyakkal rendelkező réteges lazító számos előnnyel rendelkezik a hagyományos lazítókhoz képest.

A szárnyas lazító nem csak a száraz talaj repesztő hatásán alapulva lazít, mint a hagyományos késes lazítók. Így az alkalmazási lehetősége jóval szélesebb körű azokénál (talajnedvességre kevésbé érzékeny) Az elmunkáló nehéz, tüskés hengerének fogai aszimmetrikusak és így a henger forgásirányban történő megfordításával a szármaradványos területeken is eltömődés mentesen dolgozik.

A Vakond szárnyas lazítók készülnek a 2 késes minitől, a 4+1-es csúcs kivitelig, így a teljesítmény igény megoszlik 80 és 280 LE között. Lazítási mélység max. 50 cm.


Végül, de nem utolsó sorban gondolunk azon ügyfeleinkre, akik kisebb területen gazdálkodnak és kisebb teljesítményű erőgéppel szeretnék ezt a munkamenetet elvégezni, hiszen számukra is ugyan olyan fontos ez; mi ezekre is optimális - költséghatékony - megoldást kínálunk.

Elsősorban számukra készült a 2 két késes 80 lóerős kategóriát igénylő lazító, de természetesen ennél nagyobb kategóriában is tudunk kínálni gépet.

 

HELTI AL-5 lazító – 5 késes csillag rögtörővel

A maximális lazítási mélység: 65 cm

A Helti lazítóknál is széles teljesítmény kategóriából választhatunk, azaz a megbízhatóság mellett elérhető a nagyobb gazdaságok számára a komolyabb teljesítmény igénnyel rendelkező 7 késes lazító is, akár 340 lóerős gépkategóriáig.

 

Érdeklődés esetén keressen minket elérhetőségeinken:



 

 

 

 

 

H-2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.

1 Nagykőrös és környéke: 

                Pap Lajos ügyvezető: 06-20/334-4328 , pap.lajos@pap-agro.hu

                Juhász Szabolcs telephely vezető: 06-20/234-9994 , juhasz.szabolcs@pap-agro.hu

2 Észak-Dunántúl: 

               Eged Andor területi képviselő: 06-20/481-0448 , eged.andor@pap-agro.eu

3 Északkelet-Magyarország: 

              Kiss Dávid területi képviselő: 06-20/24-27-992 kiss.david@pap-agro.eu 

4 Dél-Magyarország: 

              Túri Zoltán területi képviselő: 06-20/236-9722,  turi.zoltan@pap-agro.eu

              Lázár Mihály területi képviselő: 06-20/329-9975, lazar.mihaly@pap-agro.eu 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Közepes minőségű termésre számítanak

Közepes minőségű termésre számítanak

Közepes minőségű lehet az idei termés a szántóföldi növényeknél – vélekednek a  Concordia Közraktár Zrt-nél: a repce gyengébb lett a tavalyinál, árpáb...

Legalább két hetet csúszik az aratás

Legalább két hetet csúszik az aratás

Legalább két hetet csúszik az aratás az idén. Elsősorban azért, mert a hűvös május miatt még nem érett a termés, de a felázott földekre amúgy sem lehe...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!