Megvannak a Dow Seeds nyereményjáték nyertesei (x)

Agro Napló
Véget ért a Dow Seeds által rendezett „Vessen Sonkát, arasson pármai utat!” nyereményjáték, melynek során 30 zsák DA Sonka vetőmag megvásárlásával lehetőség nyílt egy-egy eredeti Pármai sonka megszerzésére, belföldi wellness hétvégére vagy a szerencsés akár a fődíjat, egy 2 főre szóló Pármai utazást is nyerhetett. 

Amellett, hogy a DA Sonka kukorica - kiváló kelési erélye, szárszilárdsága és szárazságtűrése miatt - már önmagában is egy jó választás, az értékes nyeremények még izgalmasabbá tették a DA Sonkát vásárló gazdák mindennapjait. Endes Péter, a Dow Seeds Közép-európai értékesítési vezetője és Sándor József, területi képviselő személyesen adták át a nyereményeket.

A két főre szóló pármai utazást Kustra Nándor nyerte, aki a Fertődi Zöld Mező Mezőgazdasági Szövetség elnökeként, Fertőd határában 500 hektáron gazdálkodik. Területük legnagyobb részén kukoricát és búzát termesztenek, de ezeken kívül repcével, lucernával és zöld takarmánnyal is foglalkoznak. Nándor a tavalyi évben a Dow Seeds egy másik kiváló hibridjével, az MT 261-el ismerkedett meg és annak remek eredményei után döntött a DA Sonka mellett.


Balra Kustra Nándor, jobbra Endes Péter

A belföldi wellness hétvégét Lex Ernő, a Széchenyi István Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke nyerte. Több kisebb parcellán, 400 hektáron gazdálkodnak, vetésterületük zöme búza (100 hektár), 30-30 hektáron pedig kukoricát, repcét és rozst termesztenek. Vetősforgójukban szerepel még napraforgó, szója és zab is, de a kalászosok mellett 55 hektáron szőlőtermesztéssel is foglalkoznak. A     Dow Seeds vetőmagjait 2011 óta használják, eleinte az MT 261-et, majd a tavalyi szezonban már a DA Sonkát is kipróbálták, mely nehéz időjárási körülmények között is 8,5 t/ha terméshozamot produkált, így az idei évben már teljes területen Sonkát vetettek.


Balról jobbra: Sándor József, Lex Ernő, Endes Péter

A Dow Seeds célja, hogy a Magyarországon történő nemesítéssel az itteni klímához, adottságokhoz legjobban illeszkedő hibrideket biztosítsa a hazai termelőknek és még több partneréhez juttassa el kiváló minőségű vetőmagjait. A legjobbat adjuk magunkból! 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!