Kukorica Barométer 2014 08 22 (x)

Agro Napló

Az Egyesült Államokba induló csoport napi programja a naptárban olvasható!

Támogatási és szponzorálási kérés, felhívás együttműködésre!

Programjaink megvalósításához továbbra is szükségünk van az Ön támogatására, szponzori együttműködésére. Mint ismeretes, a Magyar Kukorica Klub Egyesület nonprofit szervezet, tevékenységét közérdekű információ létrehozása céljából folytatja. A valódi közérdekűséget a valódi függetlenség biztosítja, s a valód függetlenség legfontosabb feltétele a pénzügyi függetlenség. Ha Ön is egyetért ezzel, kérjük, válasssza ki azt a formát, amellyel szívesen segítené műkdésünket, programjaink megvalósítását:

ProZea Alap támogatása: egyszeri pénzbeli támogatás, amellyel a fajtakísérletezést és a kukoricatermesztés fejlesztését szolgáló kutatásokat (Kórtani kutatások, új eljárások kutatása a tápanyag-ellátásban, vetőmag minőség javításban, vetésminőség javításában), információ átadást célzó konferenciák szervezését, kiadványok megjelentetését, stb. segíti elő. 

Szponzori program: a szponzori programot a Kukorica Temrésverseny színvonalas, a résztvevőket általában, a kiválóságokat kiemelten jutalmazó megvalósításához hirdetjük meg. A szponzori program kiváló lehetőséget biztosít termékek, technológiák és szolgáltatások marketingjéhez. 

Gazdasági együttműködések: A Magyar Kukorica Klub Egyesület tevékenységei közül több szolgáltatás vehető igénybe, kölcsönös előnyöket kínálva. Ezek közül is kiemelhető a Top20 Fajtainformációs és Fajtakísérleti rendszer, a Temréstanúsítás és a Kukorica Barométerhez kapcsolódó hirdetési szolgáltatás.

Top20 kísérletek, 2014

Térképek, dokumentumok, adatok, szemlék

Top20 Galéria

VI. Kukorica Termésverseny

Jelentkezés termésverseny ellenőrnek és tanácsadónak

A VI. Kukorica Termésverseny jelentkezési statisztikája: cikk

Térképek, dokumentumok és adatok 

Terméstanúsítás: Mi hitelt adunk a szavának!

Termőtáblák, táblarészek, mellévetéses kísérletek és bemutatók terméseredményeinek tanúsítása.

Mire ügyelj az idei kukoricatermésed érdekében?

  • Kövesd nyomon a felszáradást és a vízleadást! Fontos információ lehet arra nézve, hogy mely hibridek érnek hamarabb, és adják le a szem nedvességtartalmát gyorsabban, mint a többiek!
  • Az érettebb kukoricának nem törvényszerúen kisebb a víztartalma, mint a még asszimilátákat beépítőnek!
  • Végezz folyamatosan termésbecslést - kövesd termésbecslési módszerünket!
  • Válassz ki egy átlagos sort, s annak egyá tlagosnak ítélt helyén bonts ki annyi csövet, ahányszor 1000 tő kukorica van a táblában hektáronként. Sorold a csöveket 3 osztályba aszerint hogy milyennek ítéled a csöveket: jónak, közepesnek, gyengének. Számold meg őket az osztályok szerint és állapítsd meg az arányukat, aztán döntsd el, hogy egy 5-ös osztályzati skálán hányast adsz a vetőmagnak, hányast a vetésnek, hányast a talaj-előkészítésnek, s végül hányast adsz magadnak! Az eredményt mondd el nekünk is!   
  • Mindig figyeld a különböző vetőmag tételek, hibridek és elővetemények reakcióját/hatását az állomány fejlődésére - fontos következtetéseket vonhatsz le az operatív beavatkozásokra, és a jövőbeni döntésekre is!
  • A július és az augusztus első dekádja meleg, csapadékos időjárást hozott. A kukorica ígéretesebb lett, de felszaporodhattak kártevők és kórokozók, amelyek maguknak kérik ezt az ígéretet. Ha szükséges és máig lehetséges, védekezz, s készülj nagyobb szemenedvesség melletti betakarításra!
  • Készülj a jövő évi hibridválasztásra - sok jóból kell kiválasztanod a legmegfelelőbbet!
  • Tarts határszemléket! Hívd meg a szomszédot és távolabbi gazdatársaidat is - ne feledd: az irigység a legjobb szemorvos!
  •  

Átgondoltad már? Ugyanakkora ráfordítással akkor éred el a legnagyobb termést, ha minden elvetett kukoricaszemből termő növény fejlődik! Hatvanezer tövön 12 tonna terem, ha mindegyik cső 20 dekás. Ehhez elegendő, ha 6-700 szem fejlődik egy csövön. A jó terméshez nem kell csoda - elég, ha odafigyelsz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!