Egyedülállóan kíméletes LAW gabonaszárítók nagyüzemek és farmok részére egyaránt !

Agro Napló
Európa legnagyobb gabonatermelő országa Franciaország, ahol természetesen az LAW gyár megalapítása, közel 60 év óta igen nagy népszerűségnek örvendenek az LAW gabonaszárítók. A gyárból, a világ minden tájára kerülnek LAW szárítók 1,5 t/ó kapacitástól akár 100 tonna/óra kapacitáshatárig, s kíméletes üzemük miatt vásárlói a világ legnagyobb gabona felvásárló-kereskedő cége a Cargil is.

A Molnár Kft. az elmúlt évben elhatározta, hogy ezt a kitűnő gyártmányt bemutatja és meghonosítja a magyar piacon. Büszkén mondhatjuk, hogy az LAW szárítók mintapéldányai felépültek és épülnek, s megmutathatjuk a magyar piacon is, hogy az LAW szárítók többet, jobbat, sőt újabb előnyöket nyújtanak mint mások.

Igen előnyös, hogy LAW, a szabványos elemeken és a működtető kompresszoron kívül, szinte az összes alkatrészt maga gyártja. Az LAW szárítók robosztus felépítésüknek, modul-rendszerüknek köszönhetően gyorsan és könnyen szerelhetőek, bővíthetőek és egyszerûen karbantarthatóak. A szárító modulok elektro-forézises eljárással diffundált, horganyzott lemezből készülnek. A szárító légkamrái a horganyzás mellett ráégetett porfestéssel is kezeltek, amely a tartósság mellett különlegesen esztétikus külsőt is kölcsönöz az LAW szárítótornyoknak. A melegoldali légkamrák természetesen hőszigeteltek valamennyi típusnál.

LAW, a kisebb méretű tornyokba változó méretű légcsatorna lemezeket épít be a jobb magkeveredés és a kíméletesebb, egyenletesebb terményszárítás érdekében.

LAW, a kíméletes ürítés érdekében az ürítő egység mag-csatornái alatt szabadon lengő billenő vályúkat alkalmaz, amelyek sohasem okoznak mechanikai sérülést, törést a meleg állapotból éppen visszahûtött, feszültség alatt lévő szárított magnak.

Különleges, elsőként LAW által alkalmazott a szárítók légtechnikája is. LAW, a szárítótorony tetején elhelyezett, külső meghajtású, axiál, vagy radiál szívóventillátorokat alkalmaz, mellékáramú vezérléssel és rászerelt, a por kiszívását ürítéskor megakadályozó zsaluzattal. Ezzel a légtechnikai megoldással az LAW szárító felhasználóbarát, kíméletes a magokhoz, a környezethez, valamint energia-takarékos és jól szabályozható és automatizálható.

LAW-E szárítók különlegessége a szabadalmazott hő visszavezetési rendszer:

A hő visszanyerés, a felmelegedett hűtőlevegőt és a szárítózóna alján található alacsony páratartalmú szekundér levegőt hasznosítja. Más szárítókon ez a levegőáram közvetlenül a kazántérbe kerül vissza. Csupán az LAW szárítók rendelkeznek olyan lehetőséggel, hogy ezt a levegőt részben, vagy egészben a kazán megkerülésével vezessék vissza az alsó szárító zónába. (1.sz.kép)

Eredménye extra energia megtakarítás, plussz egy olyan kíméletes szárítás és visszahűtés megvalósításának a lehetősége, amely az erre érzékeny, ( vetőmag előállításra-, takarmányozásra-, ill. élelmiszeripari felhasználásra szánt) magoknál, jó eltarthatóságot és a beltartalmi értékek még teljesebb megőrzését teszi lehetővé.

LAW fűtőrendszere jól illesztett, mivel szárítóihoz maga gyártja a megbízható üzemű, szabályozható, szennyeződésekre kevéssé érzékeny szőnyegégőket is.

Egyedülálló érintőképernyős folyamatvezérlés az LAW szárítókon !

A teljesen automatizált, számítógépes vezérlést a kijelző képernyőn levő szimbólumok megérintésével lehet szabályozni, illetve beállítani.

- Kíváncsi rá hogyan dolgozott a gépkezelő - és a szárító - az elmúlt éjjel ?

- Mennyit ürített és milyen maghőmérséklettel a szárító az elmúlt 24 órában ?

- Volt-e leállás és milyen okból az elmúlt szezonban ?

- Milyen volt a szárítólevegő hőfoka tegnap ?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömegét képes megválaszolni ez a rendkívül fejlett LAW folyamatvezérlő automatika, amely természetesen tudományát nem csupán ellenőrzésre tudja használni, de képes megvalósítani szándékainkat, parancsainkat is a szárítás folyamán.

LAW szárítói a kiemelt pontokon túl, számtalan olyan egyedi, ötletes műszaki megoldást is tartalmaznak, amelyek az egyszerű és biztonságos üzemeltetést és a hosszútávú, problémamentes alkalmazást szolgálják. Szériatartozék pl. egy 18/36 ponton érzékelő túlmelegedés jelző rendszer a még biztonságosabb üzemeléshez.

Az LAW szárítók nem csupán az üzemeltetésben mutatnak előnyöket !

A Molnár Kft. a beruházás megvalósításához a témában jártas sokrétű tapasztalattal rendelkező szakemberekkel, számítógéppel készített tervekkel, valamint pályázat készítő szakemberekkel áll Tisztelt Vásárlói rendelkezésére.

Legyen Ön is részese annak az innovációnak, amelyet LAW a gabonaszárítás, a Molnár Kft. pedig a telepi beruházások területén képvisel a hazai piacon.

Molnár Kft. 2890 Tata, Hamari D. u. 13/C Tel./Fax: 34/480-104; 34/589-519

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!