2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Az IKR Agrár új terméke a HUNFERT NPS immunMAX (x)

Agro Napló
A tavalyi évben sikeresen bevezetett HUNFERT termékcsalád egy új taggal bővül ezen a tavaszon. A HUNFERT NPS immunMAX nevű összetétellel a minőségi búzatermesztést megcélzó gazdálkodók kezébe adunk egy újabb eszközt a malmi búza termesztés megfelelő megalapozására. A 2015. esztendőben szükség is lesz az odafigyelésre, az országot járva a búzavetések nagy része gyengén fejlett, későn sikerült elvetni a tavalyi rendkívül csapadékos őszön, a gyenge állományt a pocok kártétel pedig még tovább gyengíti.

Tehát elsődleges felhasználási célterület a kalászosok, legfőképp a búza első fejtrágyájaként történő alkalmazás, ugyanakkor megfelelő szakmai átgondolás után természetesen más növényféleség termesztési technológiája is beilleszthető.

Bár a búza gyökérzete jóval fejlettebb a tavaszi vegetáció megindulásakor, mint például az 1-6 leveles fiatal kukorica növényeké, ennek ellenére az első nitrogénadaggal kiadott foszfor kiegészítés, a FRISS FOSZFOR HATÁS, a növényállománynak szemmel látható fejlődési előnyt ad a csak nitrogénnel kezelt állományhoz viszonyítva. A hatás annál markánsabb minél kedvezőtlenebbek az időjárási körülmények (hideg tavasz) és minél gyengébben fejlett a növényállomány.

A nitrogén és foszfor aránya a termékben 2:1, amely búza tartamkísérletek alapján az az arány, amely bármely tápanyagvisszapótlási szinten a legjobb termés mennyiség és minőség kombinációt adja.

Tehát a foszfor a vegetáció robbanásszerű beindításán és a bokrosodás ösztönzésén keresztül fej ki pozitív hatást a termésre.

10 évvel ezelőtt még nem kellett a kénpótlással foglalkoznunk, mára a helyzet teljesen megváltozott, ezért a HUNFERT NPS immunMAX összetétel a nitrogén és foszfor mellett egy nagyon jelentős kénmennyiséget is tartalmaz. A termék kéntartalma hozzájárul a teljes körű növénytápláláshoz, a minőség javításához, a fehérje és sikér tartalom emelésével.

Nitrogénből csak gyorsan felvehető formákat tartalmaz, a kéntartalom vízoldható, a foszfor szintén kifogástalan, vízoldható, feltáródási időre nincs szüksége, a talaj felvehető foszfor tartalmát gazdagítja.

Magnézium tartalma fotoszintézist serkentő hatású, hozzájárul a teljes körű tápanyag visszapótláshoz. Kalcium tartalma segíti a megfelelő gyökérnövekedést, kedvezően befolyásolja a termőföldbe került szemcse körül a talaj pH-t, így jótékony hatású más tápelemek felvételére is, ez különösen savanyú talajokon fontos. 

Mindezek mellett az összetételt kiegészítettük még egy növényi immunrendszert erősítő, stressztűrő képességet fokozó mikroelem csomaggal is - innen az immunMAX név.

HUNFERT NPS immunMAX

Azoknak akik nem akarják a véletlenre bízni, hogy 2015-ben malmi vagy takarmány búzát aratnak-e!

www.hunfert.hu

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!