Slágernövény a szója (x)

Agro Napló
+ 80%!

Ennyivel emelkedett 1 év alatt a szója vetésterülete Magyarországon, 2020-ig pedig további, akár 100.000 ha feletti termőterület is könnyen elképzelhető. 2014-ben a szója vetésterülete 42.700 hektárt épp hogy meghaladta, a termésátlag országosan ugyanakkor megközelítette a 2,7 tonnát hektáronként.

A rossznak egyáltalán nem mondható ó termés, a kötelező zöldítés és a csábító, kiemelkedő mértékű a termeléshez kötött közvetlen támogatás 52.000 Ft/ha összege meghozta eredményét. Az összeg 70%-nak kifizetése pedig már október végén megkezdődött. A szójabab, jövedelmezőségével az utóbbi évek sláger terményévé nőtte ki magát.

Az ország egyik vezető szója vetőmag előállítójaként, forgalmazóként és kereskedőként is egyaránt érintettek vagyunk a témában. A felelősségünk is jelentős ez által, ami a tájékoztatást illeti. Támogatások, talajművelés, tápanyag ellátás, gyomirtás, kártevők elleni védelem, piaci viszonyok. Csak néhány téma, amin ugyancsak igazán sok múlhat.

Évek óta részt veszünk a szója termesztését és értékesítését segítő konferenciák szervezésében. „KARINTIA SZÓJA ROADSHOW” címmel indítottuk útjára, több tápanyag utánpótlásban, növényvédelemben és támogatásban jártas szakember bevonásával országjáró előadássorozatunkat.

A kivétel nélkül teltházas, számos hozzászóló véleményével tűzdelt érdeklődés, pozitív visszajelzés volt számunkra.

Most sem lesz másképp.

2015.12.04-től 2015. február elejéig az ország számos pontján folytatjuk a nagy látogatottsággal bíró „KARINTIA SZÓJA ROADSHOW” sorozatunkat, melyek helyszíneiről és időpontjairól a honlapunkon tájékozódhatnak.

www.karintia.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fehérje terven dolgozik az EU is

Fehérje terven dolgozik az EU is

A tagállamok szakminiszterei hétfőn tárgyaltak a részletekről, többek között a KAP fehérjenövény termelést segítő támogtásairól.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!