Tápanyag-technológiában gondolkoz(z)unk!

Agro Napló

Tapasztalataink alapján kijelenthető, hogy minden növény életben vannak olyan fejlődési fázisok, amikor az életfolyamatokat gátló tényezők kritikus mértékben veszélyeztetik a terméskilátásokat. Ilyen pontok pl. a búza estében a bokrosodás időszaka, amikor kialakul a kalászszám, vagy a zászlóslevél kiterülése-kalászhányás, ami pedig a termékenyülésre és a szemkitelítődésre van nagy hatással.

A Timac Agro termékeit úgy fejlesztjük, hogy a növények igényei mellett, figyelembe vesszük a termesztés egyéb feltételeit is. Ezért talajspecifikus termékek biztosítják a kiváló hasznosulást.

Bevezettük a Top Phos® foszfor hatóanyagot, amely paradigmaváltást jelent a növények foszfor trágyázásában.

Az alap és starter trágyáinkban lévő Physio +® biostimulátor gyorsítja sejtosztódást, és a gyökérszőrképződést még a növény számára kedvezőtlen talaj pH mellett is.

Növénykondicionáló oldatainkban lévő Fertiactyl® és Seaktiv® komplexek védelmet adnak a tenyészidő során fellépő káros környezeti hatásokkal szemben. Biztosítva az aktív anyagcserét a kritikus élettani fázisokban. Az elmúlt évek arra is rámutattak, hogy érdemes kihasználni a termékeink egymást erősítő hatását.


Kattintson a képre a nagyításhoz!

A fenti kimutatásból jól látszik, minél több kulcsfontosságú fázisban tudjuk a növény fejlődését segíteni, zavartalanságát biztosítani, annál inkább javíthatjuk a termésbiztonságot, a hozamot és a minőséget.

KÉRJE TIMAC AGRO SZAKTANÁCSADÓJA JAVASLATÁT, gondolkozzunk együtt technológiában!

www.hu.timacagro.com

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!