Négy napig a Krone gépeké volt a főszerep

Agro Napló
Az esőben gazdag május ellenére sikeresen zajlott le a IV. Krone Show szálastakarmány betakarítógép bemutató. A Valkon Kft. szervezésében megvalósult, gépekben gazdag négy állomásból álló bemutató sorozat közel fél ezer érdeklődőt vonzott.

„Nem titkolt cél, hogy egy szálastakarmány betakarítás technológiát bemutató konferencia szervezése áll a háttérben.” – mondta el Kecskeméti Sándor ügyvezető a IV. Krone Show iregszemcsei állomásán. A kétévente megrendezésre kerülő bemutató a Valkon Kft. legnagyobb önálló rendezvénye, ahol a német szálastakarmány specialista célgépei mellett a kecskeméti vállalat által forgalmazott Valtra traktorok, Kramer rakodók és a Maschio Gaspardo bálacsomogolók is szerephez jutottak.

Dobos Péter (a képen) munkagépkereskedelmi vezető kiemelte, hogy az Agritechnica kiállítás utáni évben megszervezett Krone Show-k jó alkalmat adnak a legújabb műszaki megoldások és technikák bemutatására a kaszáktól kezdődően a rendképző és -sodrókon át, egészen az önjáró silózókig. Elsőként egy teljesen új tárcsás kasza termékcsoportra, az ActiveMow oldalkasza családra hívta fel a figyelmet, ami a legutóbbi Agritechnica kiállításon debütált. Az ötféle, 2,05 és 3,6 m közötti munkaszélességben elérhető gépcsaládból az R320 változat volt látható. A 3,2 m munkaszélességű tárcsás kaszát SmartCut gerendellyel szerelik és alapkivitelben olyan elemeket tartalmaz, mint a gyorscserélős kaszapengék és a SafeCut kaszabiztosítás. Hivatalos gyakorlati bemutatására most került sor először, mégis e típusból több darab gazdára talált már az idei betakarítási szezon előtt.

Kuriózumként, a piacon egyedülálló gépként emlegette a szintén újonnan bemutatott Big Pack 870 HDP XC MultiBale nagybálázót. A több szempontból is különleges gép bálakamrája 80 x 70 cm-es. A bálázó kialakítása miatt nagy tömörségű, akár 25%-kal nehezebb bálákat képes készíteni, valamint a MultiBale funkcióval, akár 9 kisbála is készíthető egy nagybálán belül. Ez esetben az 5 db kettős kötözőfejből 2 a kisbálát, míg a maradék a nagyot köti, melynek hossza maximum 2,7 m. Nem kifejezetten a magyar gazdák célgépe, mégis műszaki tartalma miatt érdemes volt kiemelni a Krone bálázó programjából.

 Az új gépek sorát a 360 kW (490 LE) teljesítményű Big X 480 önjáró silózó zárta. A nemrégiben 9 tagra bővült család legkisebb tagja üzemi körülmények között még nem volt látható, így a gazdák egy mutatós design-nal, magas szintű komforttal és nagy teljesítménnyel felvértezett gép premierjének szemtanúi lehettek lucerna betakarítás közben.

-an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!