Stratégiai együttműködés a Kaposvári Egyetem és az Erste Bank között

Agro Napló

Az agrárkutatások élénkülése, kölcsönös információáramlás, a szaktudás elmélyítése, a jövő tehetségeinek felkutatása és felkarolása, az innovációk támogatása – többek között ezeket a célokat fogalmazta meg a Kaposvári Egyetem és az Erste Bank, mikor stratégiai együttműködést írtak alá a közelmúltban. „Jobban meg szeretnénk érteni milyen irányba halad a jövő agráriuma, márpedig a Kaposvári Egyetem tudása és kutatási anyaga értékes forrást jelent ebből a szempontból” – mondta el a megegyezéssel kapcsolatban Hollósi Dávid, az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának vezetője.

Az együttműködés részeként a bank iparági elemzéseket rendelhet az egyetemtől, a hallgatóknak pedig gyakorlati lehetőséget biztosít. Közös szakmai képzéseket is indítanak majd, sőt, a pénzintézet munkatársai azt sem zárják ki, hogy egy, a jövőben megalakuló térségi tudásközpont banki partnere legyen.

Bővebben

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Talajjavítás – VulcanAgro

Talajjavítás – VulcanAgro

Belvizesedés, savanyodás, szikesedés és lúgosodás? Megannyi talajprobléma, ami javításra szorul. Nincs egy csodaszer, és nem is lesz. Ahhoz, hogy ered...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!