Az Alltech 20 éves tudásával és tapasztalatával segítséget tud nyújtani az áremelkedés kezelésében. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen megoldásokat tudunk javasolni, a fehérjék árának emelkedése ellen, valamint a folyamatos energia-ellátás biztosítása érdekében.
A bendő baktériumok részére fontos a folyamatos ammónia ellátás. A fehérjék fermentációjából ammónia fog felszabadulni, melynek gyorsasága és ideje a származási növények fajtáitól függ. Jelenleg a legdrágább alkotók egyike a szója, melynek a viszonylag lassú lebomlási sebességéhez megfelelő nitrogénpótlás szükséges.
Az OPTIGEN®, az Alltech 20 éves technológiájával kifejlesztett lassú oldódással bíró terméke, segíthet a szója receptúrákból történő kiváltáshoz. Az OPTIGEN® 100 grammja 800 gramm szója kiváltásához elegendő fehérje alkotót tartalmaz. Lassú bomlásával folyamatosan biztosítja a bendőben az ammóniaszintet, így a baktériumok elérik a szükséges nitrogént. A kiváltott szója fennmaradó mennyisége olcsóbb tömegtakarmányokkal pótolható ki.
A termék megbízható, hiszen 20-50%-os túletetése esetén sem okoz problémát (köszönhetően lassú oldódásának). Az állatok bendőjében található rostbontó baktériumok segítségével több energia termelődik az állat számára, amellyel emelhető a tejtermelés is. A jobb energia-ellátás miatt pedig javulni fog a szaporodás biológia.
Mit kell tudnunk az energia-ellátásról?
A zsírok számos előnnyel rendelkeznek. A pálmazsírral javítható a tejzsír mennyisége, és javítja ténylegesen az állatok direkt energia-ellátását. Azonban meg kell említenünk néhány hátrányát is, mint például az íze miatt az állatok nem szívesen fogyasztják, illetve rontja a bendőben lévő baktériumok életkörülményeit.
Az Alltech elmélete az, hogy segítsük a bendőben működő baktériumok táplálkozását és munkáját.
Az NRG 100 termékünk egy olyan megoldás, amellyel a védett zsírok egy része kiváltható. Az Alltech speciális tudása van ebben a termékben, amely előkészíti a növényi rostokat, hogy a baktériumok minél egyszerűbben és hatékonyabban tudjanak dolgozni. A technológia alapja az, hogy egy enzimatikus anyag megbontja ezeket a rostokat, és könnyen emészthetővé teszi.
A termék nagy előnye az, hogy kiváltja a védett zsírokból a hidrogénezett pálmaolajok felét-kétharmadát és a kalciumszappanok teljes egészét. Gyakorlati tapasztalataink alapján a tejtermelés nem csökkent, hanem nőtt. A rost emésztés javult, így a tejzsír mennyisége átlagosan 0,1-0,5%-kal emelkedett. Ezen felül a napi takarmányadag költsége csökkent.
A fenti két termék együttesen is használható a fehérje árak csökkentésére és az energia oldal költségének javítására. A megfelelő takarmány adag használatával nem csak pénzt tud megtakarítani, de javulni fog a termelése is.
Kérje az ön telepére szabott takarmányozási javaslatunkat szakértőinktől közvetlenül, vagy vegye fel a kapcsolatot irodánkkal az alltechhungary@alltech.com e-mail címen.
További hasznos információért pedig látogasson el weboldalunkra: www.alltech.hu