|
Nemzetközi elismerést kapott az új, hazai mezőgazdasági innováció
Nemzetközi fődíjat nyert el az Agrártudományi Kutatóközpont ProPlanta Költség- és Környezetkímélő Trágyázási Szaktanácsadási Rendszer és Szoftver pály...
|
Az Agro Napló legújabb kiadványa a gyümölcs- és szőlőtermelők számára nagy kihívást jelentő klimatikus tényezők elleni küzdelemre, a szőlő- és gyümölc...
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által kiadott jelentést alapul véve a világ almatermelése 2020/21-es szezonban 4 százalékkal csökken, mí...
Az illegális szőlő- és gyümölcsszaporítóanyag-kereskedelem felderítése és felszámolása érdekében szervezett egy hónapos országos célellenőrzést a Nemz...
Fontos betartani a gyümölcs- és a szőlő szaporítóanyagok kitermelési határnapját – hívja fel az érintettek figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsá...
A gyümölcsféléken és a szőlőn előforduló károsítók jelentős része a növények fás részein telel át. Az ellenük való védekezés egyik lehetősége a nyugal...
Meg kell előzni a gyümölcs- és szőlőültetési anyagok illegális árusítását – hívja fel az ügyben érintettek figyelmét honlapján a Nemzeti Élelmiszerlán...
Amerikai kutatók egy új módszert dolgoztak ki, amely napfény nélkül is lehetővé teszi a növények fejlődését.
Természetes környezetében karácsony táján virágzik, éghajlatunkon pedig hűvösebb helyen, 15-20 fok között érzi jól magát.
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.