Fenntartható növényvédelem a zöldséghajtatásban (x)

Fenntartható növényvédelem a zöldséghajtatásban (x)

PR cikk
A növényvédelmi kihívásokra való megoldások keresése a zöldséghajtatásban mindig izgalmas feladat. Az elvárások mind szakmailag, mind társadalmilag egyre magasabbak, és időről időre olyan kérdések elé állítják a termelőket, amelyekre első pillantásra lehetetlennek tűnhet megfelelő válaszokat találni. Ugyanakkor a szakma fejlődésének és az innovációknak köszönhetően ma már léteznek olyan megoldások, amelyek hatékonyan védenek, miközben minimalizálják a környezeti terhelést és támogatják az élelmiszerbiztonságot.

Rovarvédelmi kihívások

A rovarölő szerekkel szemben támasztott elvárások rendkívül sokszínűek és komplexek. Nemcsak az élelmiszerek szermaradékmentessége a fontos, hanem az alkalmazott termékek hatékonysága, környezeti hatása és a hasznos élő szervezetek védelme is kiemelt szempont.

Az FMC-Agro által kínált Cyazypyr® hatóanyag egyike azoknak a ritka megoldásoknak, amely mindezeket a kihívásokat egyidejűleg képes kezelni. Nemcsak hatékonyan védi a kultúrnövényeket a kártevők ellen, hanem rendkívül gyorsan hat, minimalizálva ezzel a vírusos megbetegedések terjedését is. Egyedülálló toxikológiai és ökotoxikológiai tulajdonságai révén pedig biztosítja az alacsony élelmezés-egészségügyi várakozási időt és a hasznos élő szervezetek kíméletét.

Innovatív megoldások a zöldséghajtatásban

Az FMC-Agro által kifejlesztett Verimark® és Benevia® rovarölő szerek kiváló példák arra, hogyan lehet hatékonyan védeni a kertészeti kultúrákat, miközben minimalizáljuk a környezeti hatást.

A zárt termesztóberendezésekben rendelkezésre álló Verimark® bemártással és csepegtető öntözéssel történő alkalmazása lehetővé teszi a kultúrnövények egészséges indulását és a korai vírusfertőzések megelőzését. A Benevia® állománypermetezéssel alkalmazva biztosít hatékony védelmet a legfontosabb kártevők szívó és rágó kártevői ellen, lehetővé téve a növények zavartalan fejlődését.

FMC rovarvédelmi technológiai ajánlat zöldséghajtatásban

  1. Palántabemártás Verimark® rovarölő szerrel. A helyes eljárásért nézze meg a videót: 
  2. Csepegtető öntözés Verimark® rovarölő szerrel. Fenti bemártást és kiültetést követő 1 héttel alkalmazva akár 3-4 hétig fennálló teljes körű védelmet jelent a rovarkártétellel szemben.
  3. Hasznos élő szervezetek betelepítése. Az előbbi készítmény tartós hatása lehetőséget ad a hasznos élő szervezetek betelepítésére, ez idő alatt azok felszaporodása megkezdődhet.
  4. Állománypermetezés a kártevők megjelenése függvényében. A megjelenő kártevőktől függően alkalmazható a Benevia® rovarölő szer pl. a nyugati virágtripsz felszaporodása esetén. Amennyiben az állományban lepke- vagy molykártevők ütik fel fejüket, a Coragen® 20 SC rovarölő szer jelenthet biztos védelmet a hajtatott paprikában és paradicsomban.

A fent ismertetett technológia hosszan fennálló védelmet nyújt minden fontos kertészeti kártevővel (közönséges liszteske, levéltetvek, tripszek, gyapottok-bagolylepke, paradicsommoly) szemben, ugyanakkor az alkalmazott készítmények -szakszerű használatuk mellett- kímélik a hasznos élő szervezeteket.

Egy elismert növényvédős tapasztalata

„Nálunk az elsődleges szempont az volt, hogy a biológia mellett tudjuk használni. Ez a termék nem bánt semmilyen hasznos rovart, így bátran alkalmazzuk. Nagyon széles a spektruma és ami nálunk kiemelten hangsúlyos szempont, hogy mindemellett nagyon rövid az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje.”

Gulyás János (szakirányító, Délalföldi Kertészek Szövetkezete, Szentes)
Gulyás János (szakirányító, Délalföldi Kertészek Szövetkezete, Szentes)

Fenntartható növényvédelem a zöldséghajtatásban

Az FMC-Agro által kínált innovatív megoldások minden szempontból megfelelnek a zöldségtermesztők és a fogyasztók elvárásainak. Biztosítják a hatékony védelmet, minimalizálják a környezeti terhelést és garantálják az élelmiszerbiztonságot, így segítve a zöldségtermesztőket a sikeres termelésben és a fenntartható gazdálkodásban. Tudjon meg többet új zöldség technológiai összefoglaló kiadványunkból!

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® és ™ jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!