Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? (x)

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? (x)

PR cikk
Mindig nehéz egy olyan termékről újat írni, ami már évek óta piacon van. Méghozzá sikerrel. Mi lehet az a tulajdonság, paraméter vagy jellemző, ami még nem annyira ismert? A felhasználás terén van-e olyan részlet, amit még tisztázni kell? Mikor időzítsünk, mekkora lémennyiséget használjunk?

Megkérdeztünk néhány partnerünket (termelőket, szakirányítókat, kereskedőket), hogy ők miért szeretik a Benevia® rovarölő szert. Lássuk!

Márki Anita (burgonyatermelő, Év növényorvosa 2019, Csongrád vármegye) – Zákányszék

„Nekem szerencsém volt, mert már az engedélyeztetés előtt kipróbálhattam a terméket egy fejlesztői kísérlet során a saját burgonyatechnológiánkba beillesztve. Elképesztő volt látni, hogy a termék valóban tojás-, lárva- és imágóölő egyszerre. Saját szememmel láthattam az elhalt tojásokat, a lepottyant lárvákat és imágókat. A termék kijuttatása után fél órával jött egy nagyobb eső, de ennek ellenére is működött az anyag. Az azóta eltelt 5 évben teljesen a technológiánk részévé vált a Benevia® rovarölő szer használata.”

Márki AnitaMárki Anita

Gulyás János (szakirányító, Délalföldi Kertészek Szövetkezete) – Szentes

„Nálunk az elsődleges szempont az volt, hogy a biológia mellett tudjuk használni. Ez a termék nem bánt semmilyen hasznos rovart, így bátran használjuk. Nagyon széles a spektruma és ami nálunk kiemelten hangsúlyos szempont, hogy mindemellett nagyon rövid az élelmezésegészségügyi várakozási ideje.”

Gulyás JánosGulyás János

Bartucz Tibor (ügyvezető igazgató, Délgazda Mezőgazdasági Szaküzlet) – Kistelek:

„Azért szeretem, mert jól dolgozik. Ennyire egyszerű. Kereskedőként fontos dolog, hogy a partnereim és vásárlóim meg legyenek az adott termékkel elégedve, és a Benevia® ilyen. Szeretik a burgonyások, káposztások és a gyökérzöldség termelők egyaránt. A termelők keresik és viszik a terméket. Beépült a technológiába, gyakorlatilag magát eladja a termék. Nincs panasz rá.”

Földesi István (szakirányító, Kamut-Gyúrpusztai Mezőgazdasági Kft.) – Kamut:

„Nálunk Kamuton nagyon súlyos a tripszkérdés a hagymatermesztésében. Van áttelelő és tavaszi vetésű hagymánk is, rettenetesen nehéz a védekezés és a jó időzítés a különböző szerekkel. Tavaszi vetésű hagymában használtuk a Benevia® rovarölő szert és szemmel látható volt, hogy jelentősen visszafogta, lassította a tripszeket. Mi még mindig tanuljuk a szer használatát.”

Guba Marcell (paprikatermesztő) – Szentes:

„Paprikatermesztéssel foglalkozunk és a Benevia® rendkívül hatékony volt első használatra is. Egyik napról a másikra lesöpört mindent. Nagyon látványos.”

Kis Sándor Zsolt (szaktanácsadó, Dió 896 Kft) – Hódmezővásárhely:

„Azt tapasztaltam a termelői visszajelzésekből is, hogy szeretik, mert széles hatásspektrumú, rugalmasan felhasználható készítmény. Modern formulációja és hatóanyaga révén eredményesen alkalmazható szántóföldi kertészeti kultúrákban és hajtatásban is.”

Balogh Ildikó (biológiai növényvédelmi szaktanácsadó) - Csongrád

„Közel 100 partnerrel vagyok szoros napi kapcsolatban, és 300 felett van azon termelők száma, akivel még rajtuk kívül együtt dolgozok. Több gazdaboltban is „rendelek”, a termelőim „a bogarasnak” hívnak. Olyan termék kellett nekem, ami nem borítja fel a biológiai egyensúlyt. A Benevia® nagy segítség pl. a tetű ellen, mivel engedélyezett és az egyensúly megtartása mellett megfelelő hatékonysággal bír. Sok kultúrával foglalkozom (paprika, paradicsom, káposztafélék, hagyma, gyökérzöldség…), mindenhol bevált a Benevia®. Bónusz, hogy a vírusok jelenlétét is szépen vissza lehet szorítani, mert megszünteti a vektort.”

Mi kérdeztük, ők válaszoltak. Tegye próbára a Benevia® rovarölő szert Ön is, és ossza meg velünk tapasztalatait email-ben: info@fmcagro.hu !

FMC-Agro Hungary Kft. www.fmcagro.hu

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 21. 05:58