Bonafarm csoport állattenyésztési ágazat (x)

Bonafarm csoport állattenyésztési ágazat (x)

PR cikk
Az állattenyésztés meghatározó része a Bonafarm Csoportnak, mivel élelmiszer-feldolgozó ágazatunk számára döntő részben a saját és integrációs partnereink állattartó telepei biztosítják a kiváló minőségű alapanyagot. 

Szarvasmarha- és sertéstelepeinken korszerű tartástechnológiára alapozzuk termelésünket, ahol állataink megfelelő környezetben, hozzáértő szakemberek gondoskodása mellett nevelkedhetnek.

Sertéságazatunk feladata nem kisebb, mint a kifogástalan minőségű húsalapanyag folyamatos biztosítása stratégiai partnerünk, az MCS Vágóhíd Zrt. és nagy múltú tagvállalatunk, a Pick Szeged Zrt. számára.

A Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatának tevékenysége 16 saját állattartó telepre (1 központi kantelepre, 2 nucleus- és 7 árutermelő kocatelepre, 2 süldő felnevelő telepre, 4 hizlaldára), valamint 6 integrált koca- és 100-120 integrált hízótelepre épül. Sertéstelepeink magas állatjóléti státusszal rendelkeznek, ahol a legkorszerűbb tartástechnológia rendszereket alkalmazzuk, így az állatok számukra ideálisnak tekinthető környezetben nevelkedhetnek.

Ágazatunk 2019-ben több mint 680 000 db hízósertést bocsátott ki, melynek jelentős részét integrációs partnereink hizlalták fel. Célunk, hogy az éves kibocsátást 2022-re 750 000 db-ra növeljük, jelenlegi és jövőbeni integrációs bérhizlaló partnereink segítségével.

Szarvasmarháinknak tápanyagban gazdag, kiemelkedő beltartalmi paraméterekkel bíró takarmányt biztosítunk, egyedre szabott étrend szerint. A takarmányozási alapelveinket, illetve a receptúrákat a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. kollégáival közösen határozzuk meg. A korszerű és gondoskodó tartási körülményeket kiváló minőségű tejjel hálálják meg teheneink minden nap. Ez a kiváló minőségű tej kerül – korszerű és szigorúan ellenőrzött előállítási folyamat során – a Sole-Mizo Zrt. üzemeibe, majd az ott gyártott tejtermékek jelentős részébe.

Szarvasmarha-tenyésztésünket több mint 6100 tehénre és 6100 üszőre alapozva folytatjuk. Tevékenységünk Csípőteleken, Ihászon, Csóton és Marcalgergelyiben zajlik, míg a növendék és vemhes üszőink nevelése az előbb felsoroltakon kívül a Sátorhelyi növendéknevelő telepünkön történik. A Bonafarm Mezőgazdaság szarvasmarha-ágazatának köszönhetően a Sole-Mizo Zrt. éves tejigényének már 15%-a a Bonafarm Csoporton belüli forrásból származik.

Csípőteleken Magyarország, sőt Európa egyik legmodernebb nagyméretű, koncentrált tartásra alkalmas tehenészeti telepét működtetjük, mely a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is eleget tesz. Ezen a telepen kizárólag GMO-mentes tejet állítunk elő. Csípőteleki állományunkat a Magyarországon kiemelkedő genetikai háttérrel rendelkező, tisztavérűnek mondható Holstein-fríz fajta adja. Büszkék vagyunk 76 „Aranytörzskönyves” tehenünkre is, akik 100.000 kg-ot meghaladó életteljesítményükkel érdemelték ki a kitüntető címet, és a 3 „Platinatörzskönyves” tehénre, akik életteljesítménye a 130.000 kg-ot is meghaladta.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve 2021-ben elkezdtünk egy projektet, amelynek célja a speciális tápértékű csak A2-es β-kazein-tartalmú tej termelése.

Lapozzon bele az Agro Napló állattenyésztési különkiadványába: Nyugodtabb vizekre érhet az állattenyésztés hajója?!

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az aszály miatt gazdag a pult

Az aszály miatt gazdag a pult

Az előző évi aszályos nyár csökkentette a takarmánynövények mennyiségét, így az állattartók több állatot küldtek a vágóhidakra – derült ki az Agrárgaz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?