A New Holland a Basildonban legyártott kétmilliomodik traktorral új mérföldkövet ünnepel a gyár fennállásának 60. évében

A New Holland a Basildonban legyártott kétmilliomodik traktorral új mérföldkövet ünnepel a gyár fennállásának 60. évében

Agro Napló
Duplán ünnepli fennállása hatvanadik évfordulóját az Egyesült Királyság-béli Basildon gyártósora, hiszen 2024. júliusában olyan mérföldkőhöz érkezett, amelyet kevés erőgépgyár mondhat el magáról: elérték a kétmillió darab legyártott traktort! Írta az AGROTEC Magyarország Kft sajtóközleményében.
  • Feltűnő „candy blue” fényezés a különleges kiadású T7.225 traktoron
  • Nem kevesebb mint egymillió további traktort gyártottak az 1989-ben elért első egy milliós mérföldkő óta

A jubileumra egy 225 lóerős T7.225 modellt építettek a gyártósoron, amely ma az egyik legnépszerűbb típusnak számít a gyártói portfólióban. Az ünnep alkalmából feltűnő, „candy blue” (ún. „cukorkakék”) színben fényezett karosszériaelemeket kapott az erőgép, a motorháztető egyediségét az ország Union Jack zászlajának New Holland ezüst-fekete grafikákkal kombinált kivitelezése adja meg. Természetesen nem maradhatott el a „2 000 000 Basildon Tractors” feliratú logó sem, a fekete alapszínű és „candy blue” kék peremű felnik teszik teljessé a képet.

„Ez egy fontos mérföldkő a basildoni üzemünk életében, ami jól jelzi az itt dolgozó szakképzett munkatársaink elkötelezettségét, mind pedig ügyfeleink hűségét világszerte, akiknek rendkívül hálásak vagyunk”

- mondta Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke.

„Az 1964-es gépektől a napjainkban ismert erőgépekig hosszú-hosszú utat tettünk meg képességek, kapacitások és technológiai fejlesztések terén, lehetővé téve ügyfeleink, vagyis a gazdálkodók számára az egyre hatékonyabb munkavégzést. Ami azonban változatlan maradt az az elkötelezettségünk az irányban, hogy olyan módon fejlesszük tovább gépeinket, amely hozzásegíti ügyfeleinket a jövőben is fenntartható gazdálkodáshoz.”

A kétmilliomodik traktor egyelőre az Egyesült Királyság gazdálkodóinak mutatkozik be a helyi agráreseményéken, illetve a basildoni látogatóközpontban kap helyet.

A 60 év jelentősebb mérföldkövei

A basildoni gyár 1964-es megnyitása egybeesett az új, 37-65 lóerős Ford 6X traktorsorozat bemutatásával, vagyis a kétmillió közül az „első fecskék” a 2000 Dexta, 3000 Super Dexta, 4000 Major és 5000 Super Major modellek közül kerültek ki. Két éven belül elérték a 100 000-es gépszámot ezekkel a traktorokkal, amelyek a későbbiekben „Pre-Force” sorozatként váltak ismertté, miután 1968-ban bevezették a „Ford-Force” 2/3/4/5000 sorozatot, ezzel úgymond nyugdíjba vonultatva a régi elnevezéseket. Alig egy évvel később a gyár elérte a 250 000. traktort.

1984 volt az az év, amikor legurult a gyártósorról az 500 000. erőgép, mégpedig a három évvel korábban piacra dobott, úgynevezett Q-fülkés 10-es sorozatból, amely a 44 LE-s 2610-es induló modelltől egészen a 116 LE-s 8210-es géptípusig terjedt, és olyan korszakalkotó fejlesztéseket mutatott be, mint a Synchroshift váltó.

Öt évvel később a 10-es sorozat III. generációjának 1989-es bemutatásával egyidőben Basildon legyártotta az egymilliomodik traktorát. Ebben az évben volt a gyár alapításának 25. évfordulója is, amelyet számos különleges kiadású „Silver Jubilee” (ezüst jubileumi) 7810-es traktor gyártásával ünnepeltek meg.

1995-ben elkészült a 1 500 000. traktor a 40-es sorozatból. Négy évvel azután, hogy a Fiat megvásárolta a Ford-New Holland mezőgazdasági berendezések üzletágát, létrehozva ezzel a ma ismert New Holland márkát.

Idén júliusban legördült a 2 000 000. traktor a gyártósorról, amely emlékezetes mérföldkövet jelent 2024- ben az egész „New Holland család” számára világszerte.

Ma Basildon az innováció központja, ahol a jövő kihívásaival is foglalkoznak. A világszerte exportált csúcstechnológiás traktorok gyártásán túl az üzem az alternatív meghajtási technológiák fejlesztőközpontjaként is működik.

A New Holland több mint 125 éve támogatja a mezőgazdasági termelőket technológiával, megoldásokkal és szolgáltatásokkal, amelyekre a termelékeny mezőgazdaság fenntartásához szükségük van. Elsőszámú küldetése az innováció előmozdítása, a vásárlói igényekre adott válaszok biztosítása a mezőgazdasági és könnyű építőipari berendezések széles választékával.

A „Clean Energy Leader” program keretében manapság már alternatív üzemanyag-technológiákat használó gépeket is gyárt. Szakértelmünket és innovációinkat precizitással támogatjuk. Kapcsolt szolgáltatásokkal, elkötelezett és globális, erős, hozzáértő kereskedőhálózat segítségével támogatja partnereit.

Fotók: AGROTEC Magyarország Kft.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?