Sorra kerülnek le ezek az élelmiszerek a boltok polcairól: mi történik itt?
A gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát, így egyre kevesebb cukros ital érhető el a hazai boltokban.
A gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát, így egyre kevesebb cukros ital érhető el a hazai boltokban.
A Szupermenta szezonális terméktesztjén a Nébih szakemberei összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
A WHO rákkutató részlege, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség lehetséges rákkeltő anyagnak fogja nyilvánítani a jövő hónapban az aszpartámot.
Természetesen édes csokoládét fejlesztettek ki.
Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a...
Mindkettőt kapcsolatba hozták az elhízással és különféle betegségekkel.
Nincsenek könnyű helyzetben a tormatermelők idehaza, lépésekre lesz szükség a következő években.
34 európai civil szervezet kérte a lengyel EU-elnökséget, hogy ne hozzon döntést a farkasok védelmi státuszának csökkentéséről, míg a jogi és szakmai kérdéseket nem tisztázzák.
Az enyhe hőmérséklet miatt a kártevők akár a tél elejéig életképesek maradhattak.
Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében újabb baromfitelepeket érint a madárinfluenza.
Az elkövetkezendő napokban nő a csapadékhajlam, amire a nyári kapás növények korai fejlődéséhez igen nagy szükség is van.