Durva bírságot kaphatnak ezért a kerttulajdonosok: sok magyar nem is tudja
Komoly fejtörést okozhat az embereknek, hogy az őszi avarral, és a metszések után maradt zöldhulladékkal mit is kezdjenek.
Komoly fejtörést okozhat az embereknek, hogy az őszi avarral, és a metszések után maradt zöldhulladékkal mit is kezdjenek.
A sorozatos felhívások, tilalmak és figyelmeztetések ellenére is egyre több az erdőtűz hazánk területén az elmúlt időszakokban.
A kormányrendelet, amely a levegő védelméről szól, egyértelműen kijelenti, hogy tilos a tarlóégetés.
Az a magánszemély, aki tiltott helyen vagy időszakban égeti el a kerti hulladékát, legfeljebb 100 ezer forintos bírsággal büntethető.
A sündisznók miatt csak nagyon óvatosan szabad megbolygatni a lomb- és rőzserakásokat.
A tűzvédelmi előírások megszegése több millió forintig terjedő bírsággal is járhat.
Nemcsak a sünök, más vadállat is megfordulhat a kertünkben, megdézsmálva az őszi csemegéket a kertünkben.
A zöldhulladék-égetés veszélyére figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
2021-ben 1154 esetben jelentettek erdő-, illetve bozóttüzet az országban, az erdőtüzek 99 százalékát ember okozta.
Egyes bírság 10, illetve 20 ezer forintról indul, de bizonyos esetekben akár a többmilliós összeget is elérheti!
Így lehet megfelelni a területalapú támogatásokhoz kapcsolódó előírásoknak.
Ezek most a legfontosabb szüreti előkészületek.
Továbbra sincs tökéletesen rendezve az avarégetés problémája.
Ezekkel a trükkökkel gyerekjáték lesz a gazok elleni harc!
Itt van minden, amit feltétlenül tudni kell a tarlóégetésről.
Nem semmi!
Sokfelé fagyhat húsvéthétfő reggelén.
Olcsók, természetesek és még a környezetet is óvhatjuk velük.
Védekezésre készteti a fagy a gazdákat.
43 millió hektár lett a lángok martaléka.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.