A fiatal agrárszakemberek fenntarthatósági kutatásait díjazták (x)
Nyolcadik alkalommal hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit. Azok az ifjú agrárszakemberek részesültek a díjba...
Nyolcadik alkalommal hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit. Azok az ifjú agrárszakemberek részesültek a díjba...
Szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz több hal a tengerekben. Hogy miért? Azt valószínűleg sokan tudják, hogy tányérunkra egyre többször ker...
A klímaváltozás hatására a csökkenő talajvízszint és a szélsőséges időjárás egyre nagyobb mértékben veszélyezteti természetes erdőket; a megoldást az...
A természet rendjébe való beavatkozás következményeit már a saját bőrünkön érezik az emberek és erre egyre több kutatás is rávilágít; mindennek alapjá...
Az egyik legégetőbb problémájára keres környezetvédelmi szempontból innovatív, Magyarországon pedig egyedülálló megoldást Kecsmár Gergő, a K&H a F...
A helyi termelés és szezonális étkezés jelenthet megoldást a mezőgazdaságban az éghajlatváltozás jelentette kihívásra – állapítja meg pályamunkájában...
Az élelmiszerpazarlás kiküszöbölésére és a tudatos vásárlás fontosságára hívja fel a figyelmet a K&H Bank a fenntartható agráriumért ösztöndíjpály...
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. Egy fiatal magyar kutató szerint az emberi táplálkozásb...
Az állati eredetű fehérje a fejlett országok élelmezésének alapköve, azonban a rendelkezésre álló készletek végesek. Egy fiatal magyar kutató szerint...
Hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, melyre jó válasz lehet az új technológiákat értő és használó agrárszakemberek képzése. Ezt segít...
CSR Best Practice elismerésben részesült a fiatalok oktatását és a környezetvédelmet középpontba helyező K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjp...
A probiotikus élelmiszerekről elsősorban a tej alapú készítmények jutnak eszünkbe, azonban ezeket a lakosság egy jelentős része nem fogyaszthatja. A t...
Az OLED technológia pár éve robbant be a köztudatba, elsősorban a szórakoztatóiparban találkozhatunk vele. De mi történik, ha a mezőgazdaságban is alk...
Lezárult a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, idén hét ifjú agrárszakember részesült szakmai elismerésben, és kapott összesen 1 millió...
Újra indul a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelynek célja, hogy anyagi támogatással segítse azoknak a fiatal agrárszakemberekn...
Magyarország az almatermesztésben és az informatikai újdonságok terén is élen jár. De mi történik, ha ezt a kettőt összehozzuk? Riczu Péter, a Debrece...
Díjazták a fenntarthatóságotBudapest, 2015. május 14. – A K&H Csoport idén első alkalommal ösztöndíjpályázatot hirdetett a magyarországi agrárképz...
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.
A szecsuáni bors hazánkban még nem terjedt el, pedig stabilan téltűrő, és egyik változata az enyhébb telejen még a lombját is megtartja.
A kisajátított ingatlanok csak átmenetileg válnak állami tulajdonú ingatlanokká, később árverésre, azaz új magántulajdonba kerülnek.