Itt a csúf igazság: erre még nincs felkészülve a magyar mezőgazdaság
Rengeteg adat gyűlik össze a magyar mezőgazdaságban, ám ezeket még kevéssé használjuk fel a döntéshozatal során.
Rengeteg adat gyűlik össze a magyar mezőgazdaságban, ám ezeket még kevéssé használjuk fel a döntéshozatal során.
A jövőben mesterséges intelligencia és drónok segíthetik a gazdákat a botrítisz azonosításában.
Jelentős szemléletváltásra lenne szükség a magyar gazdatársadalomban az új technológiák megfelelő kihasználásához.
Az adat lehet a mezőgazdaság legértékesebb eredménye a jövőben, de nem mindegy, hogyan bánnak vele a gazdák.
Komoly segítséget kaptak az amerikai gazdák a terményválasztással és az öntözéssel kapcsolatban.
Egyedi kialakítású gyomirtó robotot alkottak a hollandok a répafélék termesztésének megkönnyítésére.
Hiába van nagyon sok modern és okos eszköz a magyar gazdaságokban, ha a termelők nem használják ki ezek lehetőségeit.
Traktorba oltott monitoring robotot hoztak létre amerikai tudósok a mezőgazdaság számára.
A jövő mezőgazdaságában egyre nagyobb szerepe lesz a különféle monitoring megoldásoknak.
Fellőtték a világ első, kifejezetten a mezőgazdaság támogatására megalkotott műholdját.
Megkezdődött a világ első teljesen elektromos, önvezetésre is képes traktorának sorozatgyártása.
Meglepően pontosnak bizonyultak a várható karácsonyi időjárást illető népi hiedelmek.
Az agrárdigitalizáció elterjedése hozhat áttörést a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben.
Folytatódik az állattartó helyek adatainak felülvizsgálata.
A terméknek a gazdák mellett a rovartudósok is nagy hasznát látnák.
"Lusta" precíziós gazdálkodási rendszert fejleszt az AgCode
Nem lesz több kihasználatlan, feleslegesen gyűjtött adat.
Hazai cégek és elismert oktatók részvételével indult a szakmérnök képzés
Itt a válasz a kérdésre
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.