Fontos hírek jöttek az itthon kapható halakról: ezt jó, ha mindenki tudja
A nehézségek ellenére idén is biztosított a magas minőség a karácsonyi halkínálatban.
A nehézségek ellenére idén is biztosított a magas minőség a karácsonyi halkínálatban.
A karácsonyi szezonra bőséges, jó minőségű halkínálattal készülnek a magyar haltermelők, változatlan árakon.
A feldolgozott halak szempontjából az afrikai harcsát keresik leginkább a magyar vásárlók.
A hazai haltermelésben a ponty a meghatározó faj, az intenzív akvakultúrában termelt étkezési hal 94 százalékát azonban egy másik faj teszi ki.
Jön a karácsonyi szezon, egyre több magyar választja a halat az ünnepi étkezéshez.
Méregdrága lesz idén a halászlé, a rántott ponty, érik a karácsonyi drágulás Magyarországon.
Nem semmi!
Kiemelt fontosságú a horgászok és a haltermelők támogatása.
Semmi sem stimmelt idén.
Dinamikusan nő az afrikai harcsa termelt mennyisége hazánkban.
Már térképen is kereshetőek a karácsonyi halárusító pontok.
A MA-HAL arra kéri a vásárlókat, vegyék meg időben a karácsonyi alapanyagokat.
Az európai kontinensdöntőn Norvégia győzött, a magyar csapat a kilencedik lett.
A ponty és az afrikai harcsa mellett a pisztráng termelése érdemel még említést.
Térképen kereshetőek a karácsonyi halárusító pontok.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
A Nébih figyelmezteti a biomassza-kereskedőket, biomassza-feldolgozókat és az üzemanyag-forgalmazókat.
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
A tölgyerdők nagy természeti tőkét jelentenek: szerepük van a faanyagellátásban, a biodiverzitás megőrzésében és a rekreáció biztosításában.