Egyre több a luxusétterem idehaza - mások egy hónapig esznek egy vacsora árából
A Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüi 40-90 ezer forintba kerülnek - fejenként.
A Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüi 40-90 ezer forintba kerülnek - fejenként.
Az agrárminiszter Zentán beszélt arról, hogy a kormány továbbra is támogatja a külhoni magyar borászokat.
Nem csak a fiatalok, a középkorúak életmódja sem kedvez a kulturált borfogyasztásnak.
Fontos az olyan borászatok kialakítása, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, de egyúttal nyitott az innovációra és a fogyasztói igényekre is.
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő program Magyarországon.
A francia borexport és pezsgőkivitel 4 százalékkal visszaesett a 2023-as évi értékekről.
2025. február 1-jétől az Egyesült Királyságban jelentős változások lépnek életbe az alkoholos italok jövedéki adózásában.
A bortermelők a növekvő költségek ellenére csak mérsékelt áremelést tudtak érvényesíteni.
Évről évre bővülnek a piaci lehetőségek a viszonylag újnak számító alkoholmentes kategóriában.
A magasabb minőségi kategóriákba tartozó borok előállítására kell összpontosítania a jövőben a Grand Tokaj Zrt.-nek.
A Szent Vincét nem csak a magyar borosgazdák tartják nagyra, Franciaországban, Dél-Németországban és Ausztriában is tisztelik.
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz.
Sok gyümölcs íze már amint megérik, elvarázsolja az embereket, de vannak olyanok is, amelyeknél mindez csak a megfelelő feldolgozás után jön elő.
Jelentős visszaesés történt a prémium borpiacon a kínai kereslet csökkenése miatt.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.
Igazi fejtörést okozhat az ünnepi menü, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig.
Jelentkezhetnek a lepárlók a borászati melléktermékek támogatással történő kivonására.
Az Agárdi Pálinkafőzde a megnövekedett fogyasztó igényre válaszul első között készített hazai, minőségi vermutot.
A magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét kedden hirdették ki.
Új kutatás eredményei világítanak rá a fenntarthatóság és innováció jelentőségére a magyar borászatban.
Az amerikai elnök április 2-től vezetne be vámokat a külföldi agrártermékekre - a szakértők szerint ez áremelkedést hozhat.
A rukkola a mediterrán konyha egyik kedvelt alapanyaga, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is.
A globális kávéárak az elmúlt 14 hónapban közel megduplázódtak, az áremelés a fogyasztói árakban is megmutatkozik.
A 2025-ös Gazdálkosi napló megnyitása március 5-től lesz elérhető a gazdálkodók számára.
Az idei az elmúlt 13 év legmagasabb száma, ami azt jelenti, hogy összesen 129 730-an jelentkeztek a magyar felsőoktatásba.