Magyar kutatók új módszere a bioüzemanyagok előállítására
Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi Kutatóközpont (EK) munkatársainak közreműködésével olyan újszerű bioüzemanyag-előáll...
Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi Kutatóközpont (EK) munkatársainak közreműködésével olyan újszerű bioüzemanyag-előáll...
Mi lehet érdekes egy 2200 hektáros, főként kukoricát termesztő Tolna megyei gazdaságban? Hát az 1600 négyzetméteres orchideakertészet, a bioetanol gyá...
Az összes fakitermelésből származó termék termelése nőtt az elmúlt hat évben, míg a kereskedelem volumene valamelyest mérséklődött, összegezte a piaci...
Megkezdődött a 4. Bioenergia hét kedden Budapesten, a négynapos nemzetközi rendezvényt június 21-24. között tartják a Globális bioenergia partnerség (...
Budapest, 2015. június 5. – A K&H és az Agrár Európa Kft. által szervezett Agrár Klub meghívására hazánkba látogatott Heinz Kopetz, a Bioenergia V...
A napenergia felhasználása egyre nagyobb teret nyer napjainkban világszerte. Az ország jó adottságokkal rendelkezik a napsütéses órák számát tekintve....
A repcemag az egyik legkeresettebb áru a világon, az olajos növények közül a harmadik legnagyobb területen termesztik – mondta hallgatósága elõtt a Bó...
Popp József, az Agrárgazdasági Kutatóintézet fõigazgató-helyettese rendkívül értékes elõadást tartott a Nufarm Hungária Kft. évadnyitó kereskedelmi re...
Új üzleti lehetőségek után kutat a megújuló energiák piacán? Bővíteni szeretné partneri hálózatát? Vagy olyan technológia, szolgáltatás birtokában van...
A gleccserolvadás 18 milliméterrel növelte a tengerszint globális emelkedését 2000-2023 között.
Széleskörű lakossági tájékoztatási programot indít a Parkerdő egy budapesti erdőért.
Egy neves japán egyetem kutatásai azt tűzték ki célul, hogy 2040-re növénytermesztő farmot hozzanak létre a Holdon.
A középső országrészben akár tartósan borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható
A metszésnél fontos, hogy a sebzési felület minél kisebb legyen, így csökkenthetjük a kártevők és kórokozók bejutásának esélyét.