Sorra kerülnek le ezek az élelmiszerek a boltok polcairól: mi történik itt?
A gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát, így egyre kevesebb cukros ital érhető el a hazai boltokban.
A gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát, így egyre kevesebb cukros ital érhető el a hazai boltokban.
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
Svájci élelmiszertudósok kitalálták, hogyan lehet csokoládét készíteni a teljes kakaótermés felhasználásával, ráadásul cukor nélkül.
Rengeteg élelmiszer címkéje változik meg hamarosan, új jelölések jönnek a méznél, a lekvároknál és a gyümölcsleveknél.
A nyugati piacon egyre drágább a hagyományos méz, a méhekkel készített méz drága kézműves különlegességé válhat.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd.
December 18-ig fogadja a mintákat a Nébih borászati laboratóriuma, ezt követően január 3-tól várja majd ügyfeleit.
Ma egyetlen cukorgyár működik itthon, Kaposváron, ez látja el a hazai keresletet és termel exportra - támogatás nélkül már nem éri meg a cukorrépa termesztése.
Több hónapnyi felkészülés után ismét megrendezésre került hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált borversenye, a VinAgora.
A kereskedelmi forgalomban kapható burgonyák tulajdonságait vizsgálták a Nébih szakemberei.
Már régóta sejtették.
Milyen az igazán jó virágméz?
Megérkezett az IberPlum szilva-kajszi hibrid.
Idén is megkezdődött az átfogó szüreti mustfok ellenőrzés.
1889-ben palackozták a két tokaji esszenciát, melyek kalapács alá kerülnek.
Újabb intézkedéseket jelentett be Nagy István a madárinfluenza-járványok felszámolása érdekében.
Május elsején több strand is megnyitja kapuit, így akár strandolást is tervezhetünk.
A magyar méhészeti ágazat súlyos kihívásokkal néz szembe, veszélyben van a hazai termelők megélhetése.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Már elérhető az Agro Napló legújabb, áprilisi lapszáma, rengeteg fontos tudnivalóval.