Óriási siker: nagyot mentek a magyar sajtok a 2024-es világversenyen
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
Több magyar pezsgőt is arany- és ezüstéremmel díjaztak az idei versenyen Londonban.
Magyarország volt a legeredményesebb az olaszrizlingek 2024-es világbajnokságán.
A Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) ezüstéremmel tünteti ki novemberben az Agritechnica mezőgazdasági szakkiállításon a Krone új fejlesztésű, önjáró...
Több magyar pezsgőt is arany- és ezüstéremmel díjaztak a 2023-as Pezsgő Világbajnokságon.
Így változik a klíma.
Élőben elemezzük a helyzetet!
Tovább csökkentheti Oroszország a gabonaexportját.
Jelentősen nagyobb volt július elején az európai almakészlet a tavalyinál.
Kiderült, milyen volt a mezőgazdaság kibocsátási értéke 2021-ben.
Óriási előrelépés várható a következő két évben.
Triplázott a Hungaria az Effervescents du Monde-on.
Ötödik éve tart már a Carassia pezsgők diadalmenete Londonban.
Nemzetközi versenyen díjazták a legjobb magyar borokat.
Kína a magyar bor egyik legnagyobb vásárlója.
Aranyérmet nyert a pezsgők világbajnokságán a Kreinbacher Birtok magnumja.
A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) az Agritechnica keretein belül három CLAAS fejlesztést tüntetett ki ezüstéremmel.
A Koch Borászat nyerte a legtöbb díjat az Országos Borversenyen.
A cukorrépa-betakarító gépekre szakosodott német mezőgazdasági gépgyártó, a ROPA és a francia Michelin közös fejlesztése, az R-Soil Protect technológi...
Az Agritechnica a világ vezető mezőgazdasági gépipari vására. Az idei kiállításon, melyet a hannoveri kiállítási központban tartanak november 10. és 1...
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.