Fontos rendelet jelent meg az EU-ban: ez rengeteg termelőt érinthet
Megjelent a földrajzi árujelzőkről szóló új horizontális EU rendelet, mutatjuk a részleteket.
Megjelent a földrajzi árujelzőkről szóló új horizontális EU rendelet, mutatjuk a részleteket.
Az EU megerősítette az élelmiszerek és az italok földrajzi árujelzői oltalmának szabályait.
Megszavazta a földrajzi árujelzőkről szóló új szabályozást az Európai Parlament strasbourgi ülésén.
Súlyos következménye lehet, ha a földvásárlás során meggondolatlanul teszünk bizonyos kötelezettség vállalásokat.
Uniós földrajziárujelző-oltalom védi a magyar kézműves és ipari termékeket 2025 végétől.
Az Európai Bizottság döntésével 86-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar földrajzi árujelzők száma.
Az Európai Bizottság 3 újabb magyar agrártermék elnevezését jegyezte be, amelyek a Borzag pálinka, a Sárréti kökénypálinka és a Szabolcsi alma.
Július 1-jével módosult a bortörvény, ezekre érdemes lesz odafigyelnie a magyar borászoknak.
A külföldre került bormennyiség a 2021-es 905,6 ezer hektolitert túlszárnyalva 1,164 millió hektoliter volt 2022-ben.
Egy többszázéves tradícionális terméknek is csak akkor van jövője, ha folyamatosan modernizálják a gyártási folyamatát.
Folyamatosan bővül az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzős magyar élelmiszerek köre.
Ki nem találnád, melyik pálinka részesült most uniós oltalomban.
Biztonságosabbá teszi az értékesítést a szentesi paprika hungarikum címe.
Közösen alkotják a "Balatoni hal" kategóriát.
Magyarország az EU 27 tagállama között a középmezőnyben a 9. helyet foglalja el.
Hatalmas siker.
Ezzel már 67 termék részesült ebben az elismerésben.
A tokaji megjelölésű borokat érinti az az EU és Kína közötti megállapodás.
Mostantól az Akasztói szikiponty is uniós oltalommal védett magyar termék.
Az európai földrajzi árujelzők védelméről van szó.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.