Tele vannak ilyen paradicsommal az ukrán piacok: durva, honnan érkezik
Az előző hetekben felgyorsult import miatt túlkínálat alakult ki, ezért több felvásárló későbbre halasztotta újabb rendeléseit.
Az előző hetekben felgyorsult import miatt túlkínálat alakult ki, ezért több felvásárló későbbre halasztotta újabb rendeléseit.
A termékpiaci törvényben január 1-től új rendelkezések léptek életbe a termelők védelme érdekében.
Jön a termelővédelmi jogszabály, szigorú határidőket írnak elő és komoly következményekkel jár a késedelem.
Átmeneti csökkenés után egy hét alatt visszaállt az ipari alma ára Lengyelországban.
Az ipari felvásárlás fellendülése elszívta az étkezési áru piacáról a feldolgozóiparba szánt tételeket, ennek tulajdonítható a drágulás a lengyel piacokon.
Új törvénymódosító csomaggal javítaná a kormány a gazdálkodók felvásárlókkal szembeni alkupozícióit.
A DG Agri február 10-én közzétett adatai szerint a friss fogyasztásra kerülő alma ára a legtöbb tagállamban lényegesen magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
Az erről szóló hírekkel ellentétben nincs gazdasági akadálya a gabonapiaci terményvásárlásoknak Magyarországon.
Gyorsan bővül a moldáv almaexport volumene.
Rekordmagasra nőttek az exportárak az idei szezonra.
Hihetetlen a kereslet a magyar bodza iránt.
Csigákból, gombákból, bogyókból és más, nem védett terményekből.
A kakaókartell miatt emelkedhetnek az árak.
Robban a bomba.
Év végére sokan felhagyhatnak tevékenységükkel.
Kiderült mennyit adnak idén a felvásárlók az almáért.
Tegnap délután a legnagyobb almafelvásárló is meghátrált a gazdák előtt.
Saját feldolgozót akarnak a termelők.
Kartell vagy piaci kényszer?
A minisztérium lát esélyt a méltányos árakra.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.