Kimondták: ezen múlhat az élelmiszeripar jövője
Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van, a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására.
Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van, a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
A magyar konyha népszerű alapanyaga a lencse, sokféle szín- méret- és ízváltozata létezik.
A karácsonyi fogyasztása átlagosan 513 kg CO2-egyenértékű kibocsátást eredményez, ez több mint 23-szorosa az átlagos napi 22 kg-os értéknek.
Ha a termék nevében nem szerepel a virsli szó, akkor az nem felel meg az élelmiszerkönyvi előírásoknak.
A következő hónapok során sem várható az élelmiszerek árának csökkenése az agrárközgazdász szerint.
Magyarország lencse piaca importfüggő, legfőképp Kanadából, Oroszországból és Lengyelországból érkezik az élelmiszer.
Németországban a zöldségek fogyasztása nő, de a gyümölcsfogyasztás csökkenő tendenciát mutat.
Új EU-rendelet szigorítja a Listeria monocytogenes-re vonatkozó élelmiszer-biztonsági szabályokat a fogyasztók védelmében.
A fogyasztói szokások változása miatt már feldarabolva, megtisztítva, konyhakészen is megvásárolhatjuk a sütőtököt.
A nyerstej kiviteli ára 212,85 forint/kilogramm volt idén szeptemberben, az előző havihoz képest 7%-kal, az előző év azonos hónapjához viszonyítva viszont már 30%-kal nőtt.
Spanyolországban meghaladja a világjárvány előtti szintet a friss gyümölcsök fogyasztása.
Az árak alakulása jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt években, ami komoly hatással volt a fogyasztói szokásokra is.
Megjelent a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló rendelet módosítása.
Jó termést várnak az idén a belaruszok, még az exportigényeket is ki fogják tudni elégíteni.
A különböző vízfajták közül a szénsavmentes vizek fogyasztása a legnépszerűbb, regionális különbségek nélkül.
A McDonald's nemet mond a növényi alapú hamburgerekre, úgy gondolják, ezek a termékek egyik piacon sem voltak sikeresek.
Június elejétől kezdődően egy átmeneti ártüske alakult ki a karfiol piacán, ami a fogyasztók számára túl magasra szökött.
Az ökoélelmiszerek fogyasztása világszerte, így hazánkban is folyamatosan növekszik.
Jelentősen visszaesett az édességfogyasztás Magyarországon, de az ágazatnak nem ez az egyetlen gondja.
A kullancsok elsősorban a magas fűben, bozótos részeken és nedves avarrétegekben érzik jól magukat.
Új, a korábbiaknál szélesebb adatbázis segíti az uniós mezőgazdaság fenntarthatóvá tételét.
Reggel a Dunántúl északkeleti részén és Budapest körül lesz csak felhősebb idő, végül ott is feloszlik a felhőzet, másutt derült lesz az ég
Hazánkban egyre nagyobb az igény a spenótra, amely egészségtudatos táplálkozásunk fontos részévé vált.
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.